25 / 07 / 2024

hanehalkı konut verileri

hanehalkı konut verileri

Hanehalkı bütçe araştırması 2016 yılı sonuçlarına göre toplam hanehalkı harcaması içinde ayrılan pay itibarıyla konut ve kira harcamaları ilk sırada oldu.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredilerinin!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluşturdu.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların 3. çeyrekte hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı.

Enflasyon verileri konut kredisi faizlerini arttıracak mı? 

Türkiye İstatistik Kurumu dün Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon yeni yılda da beklentinin üstünde kalarak yükselişini sürdürdü. Peki enflasyon verileri konut kredisi faizlerini nasıl etkileyecek?

Haziran ayında konut satışları neden düştü?

İstanbul’da 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin negatif farkla 91 bin 561 konut satıldı. Gayrimenkul Broker’ı Kemal Keskin; Haziran ayı verileri doğrultusunda ilk 6 aylık konut satışlarını değerlendirdi.

Konut harcamaları Mayıs'ta yüzde 0,19 azaldı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2019 Mayıs ayı verileri açıklandı. Rapora göre; konut harcamaları yüzde 0,19 düşüş kaydetti.

Konut satışları neden düştü?

Konut satışları düştü... Bu yılın ocak ayı verileri yeni açıklandı ve yüzde 25’lik bir daha düşüş daha meydana geldi...

Ocak'ta konut satışı kaybı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin konut satış verileri açıklandı. Verilere göre,satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 46.7, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24.8 düştü.

Hedonik Konut Fiyat Endeksi Aralık'ta yüzde 0,40 azaldı!

Hedonik Konut Fiyat Endeksi (HKFE), Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40 azalarak 226,52'ye gerileme kaydetti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Aralık dönemine ilişkin konut fiyat endeksi verileri yayınlandı.

Karaman’da Ocak ayında 143 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2019 yılı Ocak ayı Konut Satışı İstatistikleri açıklandı. Verileri, Karaman’da 2019 yılı Ocak ayında 143 konut satıldı.

Nevşehir’de 2018'de 2 bin 995 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılı konut satış verileri açıklandı. Buna göre, bölgede 2 bin 995 konut satıldı.

Balıkesir'de Kasım'da 1.942 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri göre Balıkesir'de 2018 yılı Kasım ayında 1.942 konut satıldı.

En çok harcamayı konut ve kiraya yapıyoruz!

TUİK Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, 3 yıllık süreçte en çok harcama konut ve kiraya yapıldı.

hanehalkı konut verileri Haberi

hanehalkı konut verileri

En düşük gelirli birinci yüzde 20’lik dilimdeki hanelerin konut harcamaları içinde gerçek ve izafi kiranın payı yüzde 66 iken, en yüksek gelirli hanelerde bu oran yüzde 69,1 oldu. Hanehalkı bütçe araştırması 2016 yılı sonuçlarına göre toplam hanehalkı harcaması içinde ayrılan pay itibarıyla konut ve kira harcamaları ilk sırada yer aldı. Harcamaların yüzde 25,2'sinin konut ve kiraya yapıldığı görüldü.


Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, konut ve kira harcamalarının içinde en büyük payı yüzde 66,8 ile gerçek ve izafi kira oluştururken, yüzde 10,9'unu gaz, sıvı ve katı yakıtlar, yüzde 9’unu ise elektrik harcamaları yer alıyor. 


Konut harcamalarının yüzde 7,8'i konutla ilgili çeşitli hizmetlere (su, kanalizasyon vb.) ve yüzde 5,5'i ise konutun bakım ve onarım giderlerine ayrıldı.


En düşük gelirli birinci yüzde 20’lik...