02 / 05 / 2024

Hangi durumlar evi tahliye sebebi oluyor

Hangi durumlar evi tahliye sebebi oluyor

Ev sahibi kontrat süresi dolmadan bazı nedenler söz konusu olduğu takdirde evin tahliye edilmesini isteme hakkına sahiptir. Peki hangi durumlar evi tahliye sebebidir?

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. Peki risk primindeki düşüşü hangi durumlar etkiledi?

ÖTV muafiyetli araçlara yoğun ilgi! İşte faydalanmak için yapmanız gerekenler

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetli araçlara ilgi arttı. Ancak bazı konularda da bilgi eksikliği var. Hangi durumlar istisna dışı? İşte ÖTV muafiyetli araçlarla ilgili bilmeniz gereken her şey…

Ev sahibi ihtar çekerse ne olur?

Ev sahibi ve kiracı arasında bazen hafif sürtüşmeler olabilir. Ancak bu sürtüşmeler ileri boyutlara taşınırsa hangi durumlar ortaya çıkar. İşte ev sahibi ihtar çekerse ne olur? sorusunun yanıtı!

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Bir tane evi olan emlak vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ödemeleri devam ederken, vergi ödemelerinden kimlerin muaf olduğu merak ediliyor. Peki, bir tane evi olan emlak vergisi öder mi? Muafiyet için hangi şartlar aranıyor?

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira gelirinden hangi giderler düşülür?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira gelir vergisinden hangi giderlerin düşürüleceğini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Kira gelirinden hangi giderler düşülür?' başlıklı yazısı...

Konut sigortasının kapsamadığı durumlar!

Evini güvence altına almak isteyen vatandaşlar, geniş kapsamı sebebiyle konut sigortası yaptırıyor. Peki konut sigortası hangi durumları kapsamaz? İşte konut sigortasının kapsamadığı durumlar...

Konut sigortasının karşılamadığı durumlar!

Evini güvence altına almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de konut sigortasının karşılamadığı durumların hangileri olduğu. Konut sigortası yaptıracak ev sahipleri, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını araştırıyor. İşte konut sigortasının karşılamadığı durumlar.

Konut sigortası hangi durumları karşılamaz?

Evini güvence altına almak isteyen vatandaşlar konut sigortasının karşılamadığı durumları merak ediyor. Konut sigortası yaptıracak kişiler, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını öğrenmek istiyor. Peki konut sigortası hangi durumları karşılamıyor?

Evinizi döşerken hangi mobilyalara para harcamalısınız?

Yeni bir eve taşınmak veya yaşadığınız evi yeniden dekora ettirmek genelde pahalıya patlar. Özellikle de bir evi baştan aşağı yenilemek cebinizi oldukça zorlar. Peki evinizi döşerken hangi mobilyalara para harcamalısınız?

En uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Konut alacak vatandaşlar faizlerdeki son durumları da merak ediyor. Peki en uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Hangi durumlar evi tahliye sebebi oluyor Haberi

Hangi durumlar evi tahliye sebebi oluyor

Hangi durumlar evi tahliye sebebidir?

Ev sahibinin kiracısından kontrat süresi dolmadan tahliyesini bazı şartların ortaya çıkması durumunda isteyebiliyor. Bu şartları icra takibi, mal sahibinin ihtiyaç durumunda olması, gayrimenkul tadilatı, evin el değiştirmesi ve ihtar durumu olmak üzere 5 ana başlık altında inceleyebiliriz.


İcra takibi..

Eğer, kiracı kira parasını ödememişse ve mal sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunmuşsa kiracıya ödenmeyen kira tutarının ödenmesi için 30 gün süre veriliyor. Verilen bu süre içerisinde söz konusu miktar ödenmediyse, kiracıdan evin tahliye edilmesi isteniyor. 31. gün ödemenin yapılması bir anlam ifade etmiyor.


Mal sahibinin ihtiyacı olması..

Mal sahibi eğer bu konuta ihtiyaç duyuyorsa, aynı belediye sınırları içerisinde başka yani barınabileceği bir konutu yoksa evin tahliyesini isteyebilir. Ancak bu ihtiyaç durumunun ispatlanması gerekiyor. 


Evin el değiştirmesi..

Kira oturulan konutun...