10 / 05 / 2024

Hangi mahallelerin imar planları değişecek

Hangi mahallelerin imar planları değişecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mart ayı Meclis toplantılarında hangi konuları görüşeceğinin listesini açıkladı. Büyükşehir, İstanbul'da hangi ilçe ve mahallelerin uygulama imar planlarında değişiklik yapılması tekliflerini görüşeceğini bildirdi...

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Bodrum'daki bazı mahallelerin imar planları mahkeme kararıyla durduruldu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Bodrum'un bazı mahallelerinde imar planlarının mahkeme kararıyla durdurulduğunu dile getirdi.

Sakarya'da 7 mahallenin imar planları bir ay askıda!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, Adapazarı’nın Süleymanbey, Köprübaşı, Karaköy, Rüstemler, Taşlık, Çökekler ve Göktepe Mahallelerin kırsal alan sınırlarına yönelik imar planı kararı onaylandı...

İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Ülkemizde son dönem en fazla araştırılan konular arasında yer alan İmar Barışında başvuru süresnn ne zaman sona ereceği oldukça merak ediliyor. Peki imar barışında son gün ne zaman? İmar barışı hangi tarihe kadar uzatıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Mersin'de 3 mahallenin imar durumu düzeltildi!

Mersin’in Tarsus ilçesinde Belediye Başkanı Şevket Can, bazı mahallelerin imar durumunu düzelterek, gelişmesinin önünü açtıklarını dile getirdi. 

İmar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ve geniş kesimlerince faydalanılması beklenen imar barışı'nda başvurular alınmaya devam ediyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

12 maddede imar barışına giren aykırılıklar!

İmar barışı uygulaması ile imar mevzuatına aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Başvurular e-devlet üzerinden alınıyor. Peki, hangi aykırılıklar için imar barışına başvurulabilir? İşte 12 maddede imar barışına giren aykırılıklar..

Gecekondu imar affı 2018!

İmar barışına müracaat eden malikler bazı haklardan yararlanabiliyor. Peki, hangi yapılar için imar barışına başvurulabiliyor? Gecekondular için imar affına müracaat edilebiliyor mu?

Karabağlar Belediyesi imar barışında göreve hazır!

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, riskli alan ilan edilen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Selvitopu, imar barışında göreve hazır olduklarını açıkladı.

Hangi mahallelerin imar planları değişecek Haberi

Hangi mahallelerin imar planları değişecek


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 10 Mart - 14 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek Mart Ayı Meclis Toplantıları gündemini açıkladı. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş imzalı davetiye ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek tekliflerin listesi şöyle; 


"23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13. maddesi gereğince “her ayın 2’nci haftası, 5 (beş) gün süreyle” toplanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 6’ncı Seçim Dönemi, 5’ inci toplantı yılı, Mart Ayı Toplantıları, 10 Mart 2014 Pazartesi – 14 Mart 2014 Cuma tarihleri arasında yapılacaktır. 


Mart Ayı toplantılarının ilk birleşimi; 10 Mart 2014 Pazartesi Saat 14.00’de yapılacağından, belirtilen gün ve saatte Saraçhane’de bulunan Belediye Sarayı A Blok içindeki Meclis Toplantı Salonuna teşriflerinizi rica ederim."



TEKLİFLER: 


1. Bakırköy ilçesi,...