08 / 05 / 2024

hangi metro istasyonlarında engelli istasyonu var

hangi metro istasyonlarında engelli istasyonu var

İstanbul’da engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için yeni bir hizmeti hayata geçirildi. Metro istasyonlarına engelli araçları için ‘ akü şarj üniteleri ’ yerleştirildi.

Ekrem İmamoğlu açıkladı! Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda test sürüşü başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2017'den bu yana durmuş bir proje olan “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı”nda test sürüşlerinin başladığını duyurdu.

Özgür Ulupınar yurt dışında hangi üniversitede okudu? Hangi TV kanallarında çalıştı?

Astor Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Özgür Ulupınar hangi tarihte ve nerede doğdu? Yurt dışında nerede eğitim aldı? Hangi TV kanallarında çalıştı? İşte Özgür Ulupınar ile ilgili merak edilenler...

Kartlı doğalgaz nasıl ücretsiz olacak? Doğalgaz hangi tarihler arasında bedava?

Ücretsiz doğalgaz gündemde olan konulardan biridir. Bedava doğalgaz hangi tarihler arasında ücretsiz olacaktır, merkezi sistem doğalgaz ücretsiz mi? şeklinde bu konuya dair pek çok soru gelmektedir. İşte onlardan bazılarıdır!

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştığını söyoedi.

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

Akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü! Deprem sonrası EPGİS'ten açıklama geldi!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen şiddetli depremler sonrasında Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklama geldi. Afet bölgesindeki akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü…

Halkalı-Havalimanı Metro Hattı’nda önemli gelişme!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatında çok önemli bir gelişme yaşandı. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın depo sahası hizmete açıldı.

İstanbul'daki 7 metro hattında 35 adet mağaza ve büfe alanı kiraya veriliyor!

Metro İstanbul’un işletmesini üstlendiği kent içi raylı sistem hatlarında bulunan 35 adet ticari alan kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nda sona gelindi! Bakan resmen açıkladı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

İstanbulluların merakla beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte o metro hattında son durum...

Opet istasyonlarında Maximum kartlılara özel kampanya

Opet istasyonlarında Maximum kartlılara özel kampanya: 50 TL MaxiPuan hediye fırsatı sunuyor, son gün 30 Eylül… Fırsatı kaçırmayın!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Yapımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte apımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'na ilişkin tüm ayrıntılar...

Yatırım için en düşük komisyon hangi kripto borsasında? Kripto para yatırımcıları dikkat

Kripto para piyasasında seyreden düşüş trendine rağmen Bitcoin ve diğer kripto paralara olan talep giderek artarken yatırımcılar için en düşük komisyonu hangi kripto para borsaları uyguluyor? Komisyon fiyatlarını hangi faktörler etkiliyor? 

hangi metro istasyonlarında engelli istasyonu var Haberi

hangi metro istasyonlarında engelli istasyonu var

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların gündelik hayata entegre olabilmeleri için yeni bir uygulamayı başlattı. İstanbul Ulaşım AŞ tarafından yapılan yeni çalışma ile engelli erişiminde kolaylık sağlaması için metro istasyonlarına ‘akü şarj üniteleri’ yerleştirildi.


Hayata geçirilen bu uygulama ile metro araçlarına binmek için akülü araçlarıyla istasyona gelen engelli yolcular şarj cihazı bulunan alana giderek rahatlıkla aküsünü şarj edip yolculuğuna devam edebilecek.


Engelli vatandaşların ücretsiz olarak kullanabilecekleri ‘Akü Şarj Üniteleri’; M1 Hattında Aksaray, Yenibosna, Kocatepe, M2 Hattında Yenikapı, Gayrettepe, Levent, Şişli, M3 Hattında Kirazlı, M4 Hattında Kadıköy, Ayrılıkçeşmesi, Bostancı olmak üzere toplam 11 istasyonda hizmet veriyor.


Akülü araçlar kullanıcının istediği kadar veya;

• 26 – 33 Amper kapasiteye sahip araçlar: 1 saat, 

• 40 – 50 Amper kapasiteye sahip araçlar: 1 saat 20 dakika,

• 50...