30 / 07 / 2024

hangi müzeler ihale edilecek

hangi müzeler ihale edilecek

Müze ve ören yerlerinin bilet satış noktalarını ihaleyle özelleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, işletme süresinin dolmasına bir yıl kala tekrar ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Bakanlık, 2009 yılındaki ilk ihalede 55 satış noktasını özelleştirmişti.

İstanbul ve bir ilde daha 240 bin TL'den başlayan fiyatlarla 9 adet arsa satılıyor!

İstanbul ve Gümüşhane'de yer alan 9 adet arsa 240 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Peki arsaların satış ihaleleri hangi tarihte? İşte ihale ilanları...

Mersin’de bir fabrika satılacak! İhale tarihi 17 Kasım!

Mersin ili, Akdeniz ilçesinde bulunan bir fabrika satışa çıkarıldı. 3 ayrı binadan oluşan fabrikanın satışı için 17 Kasım’da ihale düzenleneceği öğrenildi.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Samsun’da bir adet arsa satışı yapılacak! İhale tarihi 7 Kasım!

Samsun ili, İlkadım Belediyesi’ne ait bir adet arsa satışa çıkarıldı. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsa için 7 Kasım’da ihale gerçekleştirilecek.

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Kamuya çalışan müteahhitlere ihale yok

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği ve Diyarbakır TSO’nun toplantısında konuşan TMB Başkanı Erdal Eren, 2024'te kamu kuruluşlarının yeni proje teklif edemeyeceğini, bu sebeple müteahhitlerin kamudan ihale alamayacağını belirtti.

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

O ilde 13 bin 700 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Kasım ayı ihale ilanları arasında Afyonkarahisar'da yer alan konut imarlı arsa da mevcut. Arsanın satış fiyatı 13 bin 700 TL olarak belirlendi.

Milli Emlak 60 bin TL'ye iş merkezi ve arsa hissesi satacak! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Kasım ayı ihale ilanları arasında Kocaeli'de yer alan iş merkezi ve arsa da bulunuyor. Satışa çıkarılan iş merkezi ve arsa hissesinin bedeli 60 bin TL olarak belirlendi.

Milli Emlak'tan o ilde 12 bin 600 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Kasım ayı ihale ilanları arasında Afyonkarahisar'da yer alan konut imarlı arsa da bulunuyor. Arsanın satış fiyatı 12 bin 600 TL olarak belrilendi.

hangi müzeler ihale edilecek Haberi

hangi müzeler ihale edilecek

Altı yıl önce müze ve ören yerlerinin büet satış noktalarım ihaleyle özelleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, işletme süresinin dolmasına bir yıl kala tekrar ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Bakanlık, 2009 yılındaki ilk ihalede 55 satış noktasını özelleştirmişti.


Şimdi ise yeni müzelerle birlikte sayısı 312’ye ulaşan satış noktalarının tamamınnı özelleştirilmesi planlanıyor.


Pek çok farklı medeniyetin beşiği olan Anadolu, sadece deniz, kum, güneşle değil kültür mirasıyla da tam anlamıyla bir turizm cenneti. Son yıllarda yapılan kazılar ve geliştirilen projelerle bu eserlerin ortaya çıkarılması hızlanırken, Türkiye’de müzecilik de bir değişim sürecinden geçiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzelerle ilgili projeler geliştirirken özel sektörü de sisteme dahil etmeye başladı. Bunun en önemli adımlarından biri 2009 yılında atılmıştı. O tarihte 55 müze ve ören yerinin bilet satış noktasının özelleştirilmesi...