30 / 04 / 2024

Harbiye TRT İstanbul Radyosu binası

Harbiye TRT İstanbul Radyosu binası

1947 yılında çimento darlığı yüzünden TRT İstanbul Radyoevi'nin inşasına ara verilmiş. Radyo binasının teknik tesisatları Amerika'dan getirtilmiş ve inşaata hız verilecekmiş. Teknik tesisatlar Amerikalı mühendisler tarafından monte edilecekmiş.

1947 yılında TRT İstanbul Radyoevi'nin inşaat hali!

İlk yayınına İstanbul Radyosu adıyla, 6 Mayıs 1927'de, Sirkeci'deki Büyük Postane binasının bodrum katında başlayan, bugün Harbiye'de bulunan binada hizmet eden İstanbul Radyoevi'nin 1947 yılında inşaat hali...

Çekmeköy TRT Kampüs ve Film Platosu Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Çekmeköy İlçesi Merkez Mahallesi TRT Kampüs ve Film Platosu Alanına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

TRT'den otel iddialarına yanıt: Harbiye ve Ulus'taki binalara dönülecek!

TRT, İstanbul Harbiye'de yer alan radyoevinin otel yapılacağı yönündeki açıklamasından sonra, İstanbul'daki binaları ile ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklamalar...

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

Teşvikiye ve Harbiye'deki riskli yapılar ne olacak?

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmişti. Peki o mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu mu? Riskli yapılar ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Haber-Sen'den İstanbul Radyo binası açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu’nun Harbiye’deki binası için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınmıştı. Söz konusu karara ilişkin Haber-Sen'den yazılı açıklama geldi.

Tarihi İstanbul Radyosu deprem güçlendirmesi için boşaltılıyor!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun Ulus Yerleşkesi ve Harbiye’deki İstanbul Radyosu tarihi binası "depreme dayanıksız olduğu" sebebiyle eş zamanlı şekilde tahliye ediliyor.

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin devreye alınmasından sonra görüntü kirliliğine yol açan eski antenlerin sökümünde sona yaklaşıldı. 166 metre yüksekliğindeki TRT verici kulesinde de söküm çalışmalarına geçildi.

Yeşilköy Acil Durum Hastanesi'nin yapım hikayesi TRT Belgesel'de yayınlanacak!

Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yapım hikayesi 31 Mayıs tarihinde saat 21.00'de TRT Belgesel'de yayınlanacak.

TRT, Yeşilköy Pandemi Hastanesi'nin yapım hikayesinin belgeselini çekti!

TRT, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yapım hikayesini konu alan belgesel çekti. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Akiş GYO, Kıymet-i Harbiye Yönetim Danışmanlık ile anlaştı!

Akiş GYO, danışmanlık hizmeti alınacak şirketi Kıymet-i Harbiye Yönetim Danışmanlık ve Ticaret A.Ş. olarak belirledi...

Harbiye TRT İstanbul Radyosu binası Haberi

Harbiye TRT İstanbul Radyosu binası



İstanbul Radyoevi


İnşaata hız verilecek, teknik tesislerin yerine konmasına başlanacak.



Ankara 21 (Telefonla) - Çimento darlığı yüzünden inşasına bir müddet ara verilen İstanbul Radyoevi'nin teknik tesisleri Amerika'dan gelmiştir. Alakadarların verdikleri malumata göre, montajı yapacak olan Amerikalı mühendisler de memleketimize gelmiştir. Bugünlerde inşaata hız verilecek, teknik tesisleri yerlerine koyacak olan Amerikalı mühendisler de işe başlayacaklardır.


Akşam Gazetesi 21 Eylül 1947 



Abdullah Kutalmış...