02 / 05 / 2024

Harfiyat depolama izni

Harfiyat depolama izni

Bir arsa üzerinde yapılacak harfiyat için, yetkili merciilerden izin alınması gerekiyor. Peki, harfiyat izni nasıl alınır, nereden alınır? İşte yanıtı ve harfiyat ile ilgili detaylar...

Tuz Gölü Yer Altı Depolama Projesi için ek finansman sağlandı!

Hazine Müsteşarlığı ile Dünya Bankası arasında "Tuz Gölü Yer Altı Depolama Projesi" kapsamında, Dünya Bankası'ndan, Hazine geri ödeme garantisi altında 400 milyon dolarlık ek finansman sağlandı

BDDK'dan acentelik ve danışmanlık izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararları yayımlandı. BDDK, Garanti Bankası'na acentelik, Akbank'ın bağlı ortaklarına ve Denizbank'a çeşitli konularda danışmanlık izni verdi.

Köy sınırları içinde inşaat izni nasıl alınır?

Köy sınırları içinde inşaat izni şartları, plansız alanlar tip imar yönetmeliğinde açıklanıyor. Köy sınırları içinde inşaat izni nasıl alınır? İşte köy sınırlarında inşaat yapma koşulları...

Define arama izni nereden alınır?

Define aramak için gerekli şartları yerine getirip, gerekli yerlerden define için izin alınması gerekiyor. Peki, define izni almak için neler gerekli? Define arama izni nereden alınır? İşte yanıtı..

Dere yataklarına imar izni verilmesine yasak mı geliyor?

Kuraklık ve içme suyu sıkıntılarının yoğun olarak yaşandığı bu dönemde, önümüzdeki ay TBMM’ye sevk edilecek düzenleme, daha çok Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan dere yataklarına imar izni verilmesine yasak getiriyor.

Katı atık düzenli depolama tesisleri 46,5 milyon kişiye hizmet veriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı katı atık düzenli depolama tesisleri ile 46,5 milyon kişiye hizmet veriyor. Bakanlık atıklarla mücadele kapsamında çalışmalarına hız verdi.Katı atık düzenli depolama sayısı ülke genelinde 76’ya ulaştı...

Sit alanına inşaat izni!

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanına inşaat izni verilir mi?

Çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar!

Mevzuat uyarınca işletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla verilen belgeye çevre izni belgesi deniyor. Peki, çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar nelerdir?

Çevre izni başvurusu nasıl yapılır?

Çevre izni belgesi; İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek olan belge olarak ifade ediliyor. Peki, çevre izni başvurusu nasıl yapılır? Çevre izni belgesi nasıl alınır?

Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre izin belgesi: İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek belgeye deniyor. Peki, çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Üças Orman Ürünleri Mühendislik Harfiyat Nakliyat ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Üças Orman Ürünleri Mühendislik Harfiyat Nakliyat ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi, İzzet Akkaya tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 10 Eylül 2014 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.

Çevre izni başvuru dilekçesi!

Çevre izni yönetmeliğinde belirtilen firmaların hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren çevre iznini alması gerekiyor. İşte çevre izni başvuru dilekçesi..

Çevre izni olmadan çalışmanın cezası nedir?

Çevre iznini, Çevre izin ve lisans yönetmeliği listelerinde yer alan işletmeler, faaliyette bulunabilmeleri için, öncelikle geçici faaliyet belgesi almaları gerekiyor. Peki, çevre izni olmadan çalışmanın cezası nedir?

Harfiyat depolama izni Haberi

Harfiyat depolama izni

Harfiyat izni nasıl alınır?

Harfiyat, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemine deniyor. Örneğin, toprağı kazmak, yıkım yapmak gibi işler harfiyat uygulamaları kapsamına giriyor.


Harfiyat işlemleri, yapılacak uygulamaya göre değişkenlik gösteren yükleyici, ekskavatör, skreyper, buldozer ve damperli kamyonlar gibi araçlarla yapılıyor. Harifyat işleminin yapılabilmesi, için yapılacak işlem ile ilgili izin belgesinin alınmış olması gerekiyor. "Harfiyat nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, harfiyat izni nereden alınır, nasıl alınır sorularını yanıtlayalım.


Harfiyat izni

Harfiyat işleminin yapılabilmesi için, harfiyatın yapılacağı arsanın bağlı olduğu belediyeye gerekli belgelerin temin edilerek başvuruda bulunulması gerekiyor. 


Harfiyat izni için gerekli belgeler

- Dilekçe,

- Kazı planı ve raporu,

- Fenni mesul taahhütnamesi,

- Fen işleri tarafından hafriyat döküm alanın belirlenmesi.





Işıl Seren...