18 / 05 / 2024

Hasan ve Suat Uğurlu Barajı

Hasan ve Suat Uğurlu Barajı

Samsun’un Çarşamba ilçesinin 5 bin nüfuslu 2010 yılında Cumhuriyet köyünün de ilçeye bağlanması ile birlikte yeni binaların, eski evlerin üzerine yapılması görenlerin şaşkınlık yaşamasına neden oluyor...

Hasan Şeker İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasan Şeker İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Şeker tarafından kuruldu.

Ms Tek Havuz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ms Tek Havuz Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Işık ve Suat Gümüş ortaklığında kuruldu.

Ss Vadi Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ss Vadi Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Onur Mollaoğlu ve Suat Saygın ortaklığında kuruldu.

Özayaz Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özayaz Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Sabır Ayaz ve Suat Ayaz ortaklığında kuruldu.

Üç Konak Turizm Ve Otelcilik Seyahat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üç Konak Turizm Ve Otelcilik Seyahat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Hasgül ve Suat Teymur ortaklığında kuruldu.

Has Group Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Group Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Barman ve Suat Kahraman ortaklığında kuruldu.

Hasan Armağan Yapı Orman Ürünleri Elektrik Otomotiv Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kurulddu!

Hasan Armağan Yapı Orman Ürünleri Elektrik Otomotiv Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da Hasan Armağan tarafından kuruldu.

Rsp İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Rsp İnşaat Limited Şirketi Bayrampaşa'da Ramazan Pehlivan ve Suat Pehlivan ortaklığında kuruldu.

Özekinciler Grup Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özekinciler Grup Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Harun Özekinci ve Suat Sincar ortaklığında kuruldu.

Asf Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asf Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Fırat Çelebi, Mehmet Arif Yami ve Suat Gültekin ortaklığında kuruldu.

Hasan Zemin Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasan Zemin Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Esenyurt’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan  Kızıloğlu tarafından kuruldu.

Deba Demir Baskı İşleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla İstanbul Şubesi açıldı!

Deba Demir Baskı İşleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla İstanbul Şubesi Tuzla’da 938 bin 796 TL yatırım bedeli ile Ömer Arslan ve Suat Gevrekci tarafından açıldı.

Sözeroğlu Yapı Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Sözeroğlu Yapı Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi  Esenyurt’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile  Polat Sözeroğlu Hasan ve Sözeroğlu tarafından kuruldu.

Hasan ve Suat Uğurlu Barajı Haberi

Hasan ve Suat Uğurlu Barajı

Samsun Ayvacık ilçe sınırları içine yapılan Hasan ve Suat Uğurlu Barajı nedeniyle köylerini terk eden vatandaşlar, Çarşamba’da İlkadım, Umut ve Cumhuriyet köylerine yerleştirilmişlerdi. Aradan geçen yıllardan sonra özellikle İlkadım ve Umut köylerinin mahalle olması sonrasında 2010 yılında Cumhuriyet köyünün de ilçeye bağlanması ile birlikte yeni binaların, eski evlerin üzerine yapılması görenlerin şaşkınlık yaşamasına neden oluyor.


Mahalleye ilk kez giden kişiler onlarca eski ve yeni binaların durumunu görmesiyle kısa süreli şaşkınlık yaşıyor. İlçeye 1961 yılında yapılan Hasan Uğurlu Barajı nedeniyle özellikle Ayvacık ilçesine bağlı köylerdeki yaşadıkları evleri sular altında kalan vatandaşlar o dönem devlet tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılan tek katlı 2 oda bir mutfaktan oluşan evlere yerleştirilmişti. Zamanla nüfusun çoğalması ve evlerinin yetersiz kalması üzerine vatandaşlar ilginç bir çözüm yolu buldu....