05 / 07 / 2024

Hasar tespiti nasıl yapılır

Hasar tespiti nasıl yapılır

Hasar tespiti hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Koordinasyon Daire Başkanı Teksin, "Hasar tespiti çok kolay bir iş değil, tecrübe ve donanım isteyen bir iştir. 3 bin 500 kadar teknik personelimiz var, bunların hepsi eğitimli ve donanımlıdır" diye konuştu.

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

İzmir'de 81 bin 187 bina ve 460 bin 506 bağımsız bölümde hasar tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen depremin ardından 9 günde 81 bin 187 bina ve 460 bin 506 bağımsız bölümde hasar tespiti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

Murat Kurum: 9 ilde 222 bin binada hasar tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koordinasyon toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Kurum, 2020 yılında yaşanan depremlerde 9 ilde 222 bin binada hasar tespiti yapıldığını belirtti...

Hasar tespiti nasıl yapılır Haberi

Hasar tespiti nasıl yapılır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Koordinasyon Daire Başkanı Yusuf Sertaç Teksin, gelen talepler üzerine ön hasar tespiti yaptıklarını ifade etti. Teksin, "Bunu yaparken tabletlerimizdeki özel yazılımdan faydalanıyoruz. Ayrıca çekiçle kolon ve kirişleri kırarak, kontrol ediyoruz. Hasar tespiti çok kolay bir iş değil, tecrübe ve donanım isteyen bir iştir. 3 bin 500 kadar teknik personelimiz var, bunların hepsi eğitimli ve donanımlıdır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Marmara Denizinde, Silivri açıklarında yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul genelinde hasarlı binalarda denetimlerine devam ediyor. 

Anadolu Ajansı ekibi, uzmanların Beyoğlu'ndaki 4 katlı ve 18 daireden oluşan bir apartmanın hasar tespitini adım adım izledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Koordinasyon Daire Başkanı Yusuf Sertaç Teksin başkanlığındaki ekip, önce 4 katlı...