03 / 05 / 2024

hasarlı binalarda oturan vatandaşlar 

hasarlı binalarda oturan vatandaşlar 

Deprem sonrasında binasında hasar olduğunu düşünen vatandaşlar binalarına yönelik testler yaptırmaya başladı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Engin Uğur Ağır, bugünkü köşe yazısında hasarlı binalar için yapılan önlemleri kaleme aldı.

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Güçlendirme hangi durumlarda tercih edilmeli?

Riskli binalarda oturan vatandaşlar binayı yıkıp yeniden yaptırmanın maliyeti yüksek olduğu için güçlendirme çalışmaları ile ilgili detayları araştırırken, İnşaat Doktoru da X hesabı üzerinden güçlendirme ile ilgili merak edilen detayları paylaştı. 

Depremzedelere orta hasarlı binalarda maliyet şoku: Daire başı 100 bin TL isteniyor!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkım yaşanan illerden olan Hatay’daki orta hasarlı binalarda yaşanan belirsizlik sürüyor. Aktarılan bilgilere göre, güçlendirme için istenen rakamlar depremzedelerin ödeyebileceği rakamlar değil. 

Hasarlı binalarda güçlendirme yapacaklar dikkat! Belediye başkanından ruhsat uyarısı geldi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör orta hasarlı olarak kayıtlanmış bir binanın ruhsat almadan güçlendirilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunlar ruhsatsız anlamı taşıyacağı için yıkımlarının gündeme geleceğini söyledi.

Az hasarlı binalarda oturulur mu? Az hasarlı binaya girilir mi?

Az hasarlı raporu çıkan binalarda oturulur mu? Binlerce vatandaş bu sorunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Bahçelievler'de yıkım sırasında hasar alan bina tehlike saçıyor!

Bahçelievler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında binanın yıkımında, yan apartman zarar gördü. Hasarlı binada oturan vatandaşlar korkudan evlerine giremiyor. 

Gökmen Mengüç'ten Kocaeli'deki ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin açıklama!

17 bin kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminde Kocaeli yerle bir oldu. Hasarlı binalarda 8 bin kişi yaşıyor. Belediye yıkımlara bu yıl başladı.

Hasarlı bina sahiplerinin hakları neler?

Yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Zarar gören binaların yenilenmesi hakkında bilgi veren Avukat Senem Kiraz, hasarlı binalarda oturan vatandaşların hakları hakkında da açıklama yaptı.

Evini yenileyecekler dikkat!

Kentsel dönüşüm kapsamına alınan ve riskli olduğu tespit edilen binaların yıkım işlemleri yapılıp depreme ve doğal afetlere daha dayanıklı binalar yapılıyor. Devlet ise kentsel dönüşüm kapsamına giren binalarda oturan vatandaşlara kira yardımı yapılıyor. İşte tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında riskli binalarda oturan vatandaşlar risk tespiti yaptırmak için harekete geçti. Peki riskli yapı tespiti itirazı nasıl yapılır? İşte riskli yapı tespitine itiraz 2021...

Riskli yapı tespiti ücreti 2021!

Yaşı 20 yıl ve üzerinde olan binalarda oturan vatandaşlar evlerini yenilemek istiyor. Peki risk tepsiti nasıl yapılıyor? Risk tespitinin ücreti ne kadar? Devlet desteği var mı? İşte riskli yapı tespiti ücreti 2021...  

Riskli bina hattı telefon numarası!

1999 yılından önce inşa edilen binalarda oturan vatandaşlar binalarının riskli olup olmadığını öğrenmek istiyor. Peki riskli bina nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina hattı telefon numarası...

Tehlike geliyorum diyor! İstanbul'da bir tek E-5 kalacak!

Deprem, İzmir’deki sarsıntıdan sonra Meclis Araştırma Komisyonu’nun da gündemindeydi. Milletvekilleri özeleştiri yaptı, tehlikeyi vurguladı: “İstanbul’da korkulan deprem olursa binalara ulaşamazsınız. Ağır hasarlı binalarda oturuluyor, yıkım iradesi gösteremiyoruz.”

hasarlı binalarda oturan vatandaşlar  Haberi

hasarlı binalarda oturan vatandaşlar 

Son zamanlarda yaşanan depremler nedeniyle birçok vatandaş yaşadıkları yapının sağlam olup olmadığı konusunda endişe duymaya başladı. Deprem sonrasında binalarına yönelik test yaptırmak isteyen vatandaşlar bu konuda ne yapmaları araştırmaya başladı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Engin Uğur Ağır, bugünkü köşe yazısında hasarlı binalar için yapılan önlemleri kaleme aldı. İşte Ağır'ın o yazısı...

Deprem, deprem, deprem.

Depremle yatıp, depremle kalkıyoruz son günlerde.

Yine sallanmaya başladık.

30 Ekim’deki büyük sarsıntının ardından binamıza yaptırdığımız karot ve similasyon testinde yüzde 70’e yakın risk çıktı.

Apartman sakinleri olarak ikiye bölündük.

Kimi, “Ben otururum binamız sağlam” diyor.

Benim gibi düşünenler de evini barkını bırakıp, kiraya çıkıyor.

Apartmanın durumuyla ilgili bilgi için Karşıyaka Belediyesi’nde, imar bölümünün yolunu tuttum.

Ön ve arka cephede bahçemiz olduğunu, bu bölümlerin inşaata dahil edilip edilemeyeceğini sordum. Olumsuz yanıt aldım. Daha...