30 / 04 / 2024

hasarlı yapılar

hasarlı yapılar

Swiss Re, 2016 yılında gerçekleşen doğal afetler ve insan kaynaklı felaketlere dair hasar tahminlerini yayınladı. Verilere göre, 158 milyar dolar civarındaki hasarın 49 milyar doları sigortalı.

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

İzmir'de riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi,30 Ekim depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle geçti.

Büyükçekmece’de riskli yapılar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi beklenen Marmara depremi uyarılarını dikkate alarak, ilçedeki hasarlı ve riskli yapıları yeniliyor...

Depremde ağır hasar gören yapıların sahiplerine kredi desteği!

2020 yılında Manisa, Elazığ ve Van'da meydana gelen 3 büyük depremde yıkık, ağır ve orta hasarlı yapı sahipleri için her türlü alt yapı ve sosyal donatılar inşa edilecek ve kredi desteği sağlanacak..

Silivri'deki hasarlı yapılar yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra ilçede hasar gören yapıların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Malatya Büyükşehir ağır hasarlı yapıları yıkıyor!

Malatya şehir merkezi başta olmak üzere, merkez dışında Doğanyol, Kale ve Pütürge’de hasar tespiti sonrası yıkım kararı çıkan yapılar yıkılıyor.

Nusaybin'de ağır hasarlı yapıların yıkımı sürüyor!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle ağır hasar oluşan yapıların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

Yüksekova'da ağır hasarlı yapılar yıkılıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerin saldırıları nedeniyle ağır hasar oluşan yapıların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

hasarlı yapılar Haberi

hasarlı yapılar

Swiss Re, 2016 yılında gerçekleşen doğal afetler ve insan kaynaklı felaketlere dair hasar tahminlerini açıkladı. Buna göre, afetlerin küresel ekonomik hasarı 158 milyar dolar civarındaydı. Sigortalı hasarsa 49 milyar dolar civarında gerçekleşti. 2016'ya depremler damgasını vurdu. 


Bunların içinde en büyüğü, 16 Nisan'da Japonya'daki Kumamoto vilayetini vuran 7.0 büyüklüğündeki depremdi. Bölgede daha sonra da birçok artçı deprem görüldü. 137 kişinin hayatına mâl olan sarsıntılar, en az 20 milyar dolar ekonomik hasara yol açtı. Hasarın 5 milyar dolarını sigortacılar üstlendi. Kumamoto depremi, senenin en çok hasar veren felaketi olarak kayıtlara geçti. 


İtalya'yı deprem vurdu 

Ağustos ayında, İtalya'da gerçekleşen bir deprem de birkaç küçük kasabayı yerle bir etti ve 299 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Daha sonra, ekim ayında gerçekleşen güçlü depremler de bölgede yıkıma...