04 / 08 / 2024

HASİAD imar paketi

HASİAD imar paketi

Kabaali başkanlığındaki Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinden oluşan Heyet'in geçtiğimiz Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile gerçekleştirdiği görüşmede 12 maddelik “İstekler Paketi” ön plana çıktı.

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

İstanbul'da 1 yılda 73 imar planı değişikliği yapıldı!

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra şehirde 73 imar planı değişikliği yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bunların 11'ini son yedi iş gününde yaptı. Üsküdar'da 256 metrekarelik arsa için bile plan tadilatı yapan bakanlığın adımları dikkat çekiyor.

İsrail'de Netanyahu-Gantz koalisyonu imar faaliyetlerini engelleyen yasayı kabul eder mi?

Birleşik Liste tarafından yapılan açıklamada yer alan şartlarda, Müslümanların yaşadığı yerlerde imar faaliyetlerini engelleyen Kaminitz Yasası’nın iptali yer alıyordu. Fakat bu şartların Gantz bloku tarafından kabul edilip edilmeyeceği belirsiz...

Fuat Pamukçu: İmar müdürlükleri işleri uzaktan yürütülmeli!

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu yaptığı açıklamada, "Bu dönemde kamu, belediye ve imar müdürlükleri işlerinin uzaktan yürütülmeye devam etmesi gerekli" dedi.

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

Osman Güder: Battalgazi'nin imar sorunları var!

2020 yılının Battalgazi adına yatırım yılı olacağından bahseden Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ''Battalgazi'nin ciddi imar sorunları vardı' diye konuştu.

İmar barışı yeniden başlayacak mı? 

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Demirtaş, imar barışı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Peki imar barışı yeniden başlayacak mı? İşte yanıtı...

Ortaköy’deki imar değişikliğinde geri adım mı atıldı?

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da uygun bulmayarak tekrar görüşülmesi için meclise iade ettiği dosyalardan biri olan Beşiktaş Ortaköy’deki imar değişikliğine ilişkin kararında direnen AKP, 2 yıl sonra geri adım attı

Bakanlıktan Pendik için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pendik Batı Mahallesi’nde 11 bin 300 kişinin yaşadığı bölgenin deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan yeni imar planlarına onay verildi.

Altındağ ve Çamlıkule’nin imar sorunu meclis gündeminde!

İzmir Bornova Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında toplandı. Toplantıda  imar planlarıyla ilgili AK Parti Grubu adına Sait Tatlı ve Selma Kısa’nın verdiği önergeler damga vurdu. 

Tarihi Saraçoğlu Mahallesi için imar planı iptal edildi!

Cumhuriyet’in ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’ne 'dönüşüm' adı altında otopark yapılmasıyla ilgili koruma amaçlı imar planı iptal edildi.

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

Bursalılar turizm imar düzenlemesi bekliyor!

Bursa Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi adına Muhammet Ali Varlı Orhangazi’de turizm konulu sunum düzenledi. Varlı, ''Bursa Büyükşehir Belediyesinden “turizm imar ” düzenlemesi bekliyoruz'' diye konuştu.

HASİAD imar paketi Haberi

HASİAD imar paketi

HASİAD Yönetimi'nin Büyükşehir ziyaretinde ön plana çıkan konu:

12 MADDELİK İSTEKLER PAKETİ


HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin KABAALİ başkanlığındaki Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinden oluşan Heyet'in geçtiğimiz Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile gerçekleştirdiği görüşmede 12 maddelik “İstekler Paketi” ön plana çıktı.


HASİAD Yönetimi adına yeni Başkan Tahsin Kabaali, BŞB Başkanı Lütfü Savaş'a, iş dünyasının isteklerini içeren bir Dosya sundu. Dosya'da, 12 Maddelik istekler şöyle sıralanıyor:


Belediye çalışmaları ve projelerine katkı sunabileceğimiz koordinasyon köprüsünün kurulması,


Şehrin rahatlaması açısından imara açılmış alanlarının acilen alt yapı ve yollarının açılması,


Şehrin prestij caddelerinin seçilmesi ve bu caddelerin dokuya uygun olarak yenilenmesi,


Şehrin yeniden yapılanması için modern imar uygulamalarının önünün açılması,


Prestij binalar, kuleler ve rezidanslar için bürokraside öncülük yapılması,

Atatürk Caddesi'nin çift yön olması konusunun yeniden değerlendirilmesi,


Kaldırım kullanımlarına bir...