27 / 05 / 2024

hastalığı nedeniyle Vergi dairesine gelemeyecek durumda olanların kira beyannamesi

hastalığı nedeniyle Vergi dairesine gelemeyecek durumda olanların kira beyannamesi

GİB bugün, 60 Yaşını Doldurmuş Mükellefler ile Yaşlılığı, Engelliliği veya Hastalığı Nedeniyle Vergi Dairesine Gelemeyecek Durumda Olanların Kira Gelirine İlişkin Beyannamelerinin Verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu...

Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor!

Otomobil fiyatlarındaki yükseliş sürerken, Gazeteci Emre Özpeynirci, Çinli araçlara konulan engeller ve yüksek vergiler nedeniyle vatandaşın ucuz otomobile ulaşamadığını söyledi. Özpeynirci, “Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor" dedi.

Bu hastalıkları geçirenler emekli oluyor! Malulen emeklilik şartları açıklandı: Prim, yaş ve hastalık kriterleri!

Sosyal güvenlik mevzuatına göre, sağlık sorunları nedeniyle malulen emekli olma imkanı bulunanlar için belirlenen şartlar açıklandı. Hangi hastalıkları geçirenler emekli olabilecek? İşte ayrıntılar...

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.

Düşük yakıt tüketimi sunan Honda HR-V e:HEV uygun fiyatta! İşte 07 Nisan 2023 fiyat listesi

HR-V HEV, düşük yakıt tüketimi sayesinde uzun vadede tasarruf sağlar. Ayrıca, düşük emisyonlar nedeniyle vergi avantajları gibi ekonomik avantajlar da sağlayabilir. Honda bayisinden CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajı da sakın unutmayın. Peki Honda HRV e:HEV 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Seramik sektörüne çifte darbe, iç pazarda Hint seramiği AB'de ek vergi

Yüksek enerji maliyetleri nedeniyle kapasitelerini daraltan seramikçiler Avrupalı üreticilerin şikayeti nedeniyle ek vergi soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı.

Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek

Dünyaca ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun salmonella hastalığı nedeniyle kapatılan Belçika'daki fabrikasının yeniden açılmasına izin çıktı.

Ünlü iş insanından şaşırtan çıkış: Bizden daha çok vergi alınsın en makul olanı bu

Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Kovid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıl aranın ardından İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Zirvede konuşan iş insanı dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle "Zenginlerden daha fazla vergi" alınsın önerisi getirdi

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Geçirdiği koronavirüs hastalığı nedeniyle bir süredir dinlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentsel dönüşüm çalışmaları için sahaya iniyor.

Semt bizim ev kira!

Kira geliri nedeniyle vergi mükellefi olanlar rekor kırarak 2 milyon 136 bine ulaştı. Bankalar ise verdikleri kredilerle ev sahiplerinin daha fazla ev almasını kolaylaştırıyor.

Nihat Doğan annesinin yanına yerleşti!

Ünlü türkücü Nihat Doğan, annesinin hastalığı nedeniyle evini kapatarak annesinin yanına yerleşti. 

Pandemi nedeniyle ülkelerinin vergi gelirinde büyük düşüş yaşanacak!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkelerde vergi gelirlerinin Kovid-19 salgınından önce düştüğünü hatırlatarak özellikle tüketim vergisi olmak üzere ülkelerin vergi gelirlerinde bu yıl daha büyük düşüşlerin yaşanacağı yönünde uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrıda bulunduğu 'varlık barışı'nda sıfır vergi fırsatı!

Yeni varlık barışı uygulamasında diğerlerinden farklı olarak varlıklarını yurt dışından getirenlerin, bunlar nedeniyle herhangi bir vergi ödemesi gerekmeyecek.

Emlak vergisi borçluları vergi affından yararlanabilecek mi? 

Ülkemizde ki birçok vatandaş yeni e-haciz uygulamasıyla vergi, trafik cezaları nedeniyle hesaplarına bloke konma sorunu yaşanıyor. Peki 2020 Vergi Affı Çıktı Mı? Vergi affı kimleri kapsıyor? Emlak vergisi vergi affından yararlanabilecek mi? İşte tüm merak edilenler..

hastalığı nedeniyle Vergi dairesine gelemeyecek durumda olanların kira beyannamesi Haberi

hastalığı nedeniyle Vergi dairesine gelemeyecek durumda olanların kira beyannamesi

Vergi dairesine gelemeyecek durumda olanların kira beyannamesi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün resmi internet sayfasından 60 Yaşını doldurmuş mükellefler ile yaşlılığı, engelliliği veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gelemeyecek durumda olanların kira gelirine ilişkin beyannamelerinin verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.


"60 Yaşını Doldurmuş Mükellefler ile Yaşlılığı, Engelliliği veya Hastalığı Nedeniyle Vergi Dairesine Gelemeyecek Durumda Olanların Kira Gelirine İlişkin Beyannamelerinin Verilmesi      

2013 yılında, sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenlerin 1 Ocak 2013 – 31 Aralık 2013 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 2014 yılının MART ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.


Bu kapsamda sadece kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlü mükelleflerden yaşlılığı, engelliliği veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gelemeyecek...