28 / 04 / 2024

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.



Çalışanlar için emeklilikte yeni fırsatlar doğdu. Sağlık sorunları nedeniyle işini yapmakta güçlük çekenler artık vergi indirimi talebinde bulunarak erken emeklilik hakkını kazanacaklar.

Dunya.com’daki habere göre engelli vatandaşlar da her yıl belirlenen oranda vergi indirimi alarak erken emeklilik şansını yakalayabilir. Harp, vazife malulleri, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri de ayrıca 1 konut ile sınırlı olmak kaydıyla faizsiz konut kredisinden yararlanabiliyor.

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

3 DERECELİ ENGELLİLİK DURUMU VAR

Sağlık sorunları nedeniyle işe gitmek de güçlük çekenlere emeklilik işlemlerinde bazı ayrıcalıklar sağlanıyor. Önde gelen ayrıcalıklardan biri, gelir vergisi matrahından yapılan indirimler. Şeker hastası veya astım rahatsızlığı yaşayanlar da sağlık kurulundan yeterlilik raporu verilmesi şartıyla vergi indirimi için başvuru yapabiliyor. Alınan vergi indirimi sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapılarak erken emekli olunabiliyor. Engelliler için oluşturulan dereceler ise şöyle; çalışma gücünün yüzde 80'ini kaybedenler birinci derecede engelli, asgari yüzde 60'ını kaybedenler ikinci derece engelli, yüzde 40'ını kaybedenler ise üçüncü derece engelli olarak değerlendiriliyor.

 

 


Geri Dön