29 / 04 / 2024

Hatay Arsuz mıpım

Hatay Arsuz mıpım

Dünyanın en büyük inşaat fuarlarından MIPIM’e bu yıl belediyeler damgasını vuruyor. Hatay’ın Arsuz ilçesi belediye başkanı Nazım Çulha bir şey öğrendi. İlçede termik santral kurulması için başvuruda bulunuldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.

Hatay'da yaşananlar İstanbul'da yaşanmasın, İstanbul’u kurtaracak dersler çıkarılmalı...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İnsanlarımızdan beklentimiz Hatay için mücadeleyi herkes yapsın. Hatay’a bakıp, İstanbul’u kurtaracak dersler de çıkarmalıyız” diye konuştu. İşte haberin detayları...

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Hatay'da 88.2 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da kat karşılığı yapım işi ihalesi düzenliyor.

Hatay'da 88.2 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 30 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Hatay Arsuz'da fırtına mağduru aileye yeni ev yapıldı!

Hatay Arsuz'da çıkan fırtınada prefabrik evlerinin çatısı uçan aileye, bir hayırsever yeni ev inşa ettirdi.

Hatay Arsuz'da 7.6 milyon TL'ye kiralama işi ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Arsuz ilçesinde özel spor tesisi yapılmak üzere kiralama işi ihalesi yapacak. İşin bedeli  7 milyon 666 bin 823 TL olarak belirlendi. 

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

Hatay Madenli Yat Limanı'nın temeli atıldı!

Hatay Arsuz'da Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin temeli atıldı.

Hatay'da Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi'nin temeli atıldı!

Hatay Arsuz'da Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Hatay Arsuz'da 8.3 milyon TL'ye kiralık tarla!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay İli, Arsuz İlçesi'ndeki tarlayı 'Özel Eğitim Tesisi' yapılmak üzere 36 yıl süreyle, yapım karşılığı uzun süreli kiralama ihalesine çıkartıyor.

Hatay'da 8.3 milyon TL'ye inşaat karşılığı kiralama ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hatay Arsuz'da yer alan gayrimenkul için yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. 

Hatay Arsuz’un 1/5000 ölçekli imar planları askıya çıktı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kentteki her ilçe için ayrı olarak kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları askıya çıktı.

Hatay Arsuz mıpım Haberi

Hatay Arsuz mıpım

Dünyanın en büyük inşaat fuarlarından MIPIM’e bu yıl belediyeler damgasını vuruyor. Her yıl konut geliştiricilerinin bireysel ve kurumsal yatırımcı arayışında yarışa girdiği fuarda bu yıl Türk belediyeleri de aynı arayışta. Gerek Türkiye için kurulan özel holde, gerek yabancı konut geliştiricileriyle aktif satış ortamının yanında Türkiye’nin çeşitli yerlerinden belediyeler projelerini tanıtmaya çalışıyorlar.


Hatay, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Konya, Beyoğlu ve Ordu belediyeleri bunlardan birkaçı. Belediyeler projeleriyle iyi ihtimalle de yatırımcının ilgisini çekip kendilerine ortak bulmaya çalışıp, kötü ihtimalle de sadece Türkiye’yi ve şehirlerini tanıtıyorlar. Ancak dün MIPIM’de Hatay’ın Arsuz ilçesi belediye başkanının başına bir fuarda başa gelebilecek en kötü şeylerden biri geldi. Bu yıl ilk kez MIPIM’de boy gösteren Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle fuara katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha tam da yabancı...