17 / 05 / 2024

Hatay Belediyesi isale hattı yenileme programı

Hatay Belediyesi isale hattı yenileme programı

HATSU, sık sık arızalanan, apartmanların altında kaldığı için müdahale edilemeyen ve sonucunda susuzluğa sebep olan isale hatlarında kronikleşen sorunların çözülmesi amacıyla isale hattı yenileme programını hayata geçirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Hatay Belediyesi eski otogarı satışa çıkardı, esnaf tepkili!

12 yıldır hizmet dışı olan Antakya Otogarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile satışa sunuldu. İlanlardan satışı öğrenen esnaf, satışa tepki gösterdi...

Hatay Dörtyol Belediyesi'nden kiralık 12 işyeri!

Hatay Dörtyol Belediyesi tarafından, Sanayi Mahallesi Eski Pazar Yeri, Nakliyatçılar Sitesi, Numuneevler Mahallesi ile Yeniyurt Mahallesi'ndeki 12 işyeri kiraya veriliyor...

Hatay Büyükşehir Belediyesi yeni projeler için düğmeye bastı!

Hatay Belediyesi yeni projeler için düğmeye bastı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yatırımcıları Hatay’a davet etmek üzere MIPIM 2017'ye katıldıklarını söyledi.

Hatay Yayladağ'a yeni yol!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Yayladağı ilçesine bağlı Karacurun Mahallesi yolunda çalışmalara başladı.

Hatay Büyükşehir Meclisi'nde 37 madde görüşüldü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda 41 maddeden 37 maddesi görüşüldü. Toplantı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirdi.

Hatay Konacık'a yeni yol!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın il genelinde yürüttüğü yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına son sürat devam ediyor

Hatay'ın altyapı sorunları çözüme kavuşuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Altınözü ilçesinde ihtiyaç doğrultusunda altyapı ve üstyapı çalışmalarına başladı!

Hatay Müftüler Mahallesi'ne yeni yol!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından il genelinde yürütülen yol yapım, bakım ve onarım çalışmalar son sürat devam ediyor.

Hatay Yeşilköy'de yeni yollar açılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin, yol açma ve stabilize çalışmalarında son durak Yeşilköy oldu.

Hatay Akbez'de yeni yollar açılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri il genelinde yeni yol, bakım ve onarım çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Hatay Güveççi ve Sungur'un yolları genişletiliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yeni yol, bakım ve genişletme çalışmalarını il genelinde sürdürüyor.

Hatay Uzunkavak'a yeni yol!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Hatay’ın 15 ilçesinde yeni yol, bakım ve onarım çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Hatay Belediyesi isale hattı yenileme programı Haberi

Hatay Belediyesi isale hattı yenileme programı

Merkez ilçeler Antakya ve Defne’de 1989-1990y yıllarında çelik borularla döşenen isale hatlarının sık sık arızalanması ve oluşan arızalara müdahale edilememesi üzerine hemen harekete  geçtiklerini belirten HATSU Genel Müdürlüğü, hayata geçirilen proje sayesinde bu sorunların tarihe karışacağını açıkladı.


Sözleşmesi 2 Aralık 2015 tarihinde imzalanan ve 3 Aralık 2015 tarihinde işyeri tesliminin yapıldığı çalışmaya yönelik açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve HATSU’nun hızını kesmeden çalışmalarına devam ettiği belirterek, Defne ve Antakya’da isale hattı çalışmasının başladığını ve bu çalışmanın 3 bin 800 metre uzunluğunda olduğunu ifade etti.


Zemin Artık Gevşemeyecek


1989 ve 1990 yıllarında döşenmiş olan çelik boruların apartmanların altında kaldığı için patlaklara müdahale edilemediğine dikkat çeken Başkan Savaş, “Patlamış borulardan akan suların yer altında apartmanların...