07 / 05 / 2024

hatay imar çalışmaları

hatay imar çalışmaları

Hatay Büyükşehir Belediyesi 1/5000 ölçekli Nazını İmar Planı çalışmalarına başlandığını duyurdu. Halay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfi Savaş, İmar Planının hazırlanması için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Afet Koordinasyon Merkezi'nde Hatay'daki çalışmaları ele alarak ''Hatay'ın eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Sultanbeyli kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan Sultanbeyli Belediyesi, yeni imar planlarıyla dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. 

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

İzmir'deki imar çalışmaları meclis gündeminde!

Bakanlığın İzmir ilini kapsayan imar çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

hatay imar çalışmaları Haberi

hatay imar çalışmaları

Hatay Büyükşehir Belediyesi 1/5000 ölçekli Nazını İmar Planı çalışmalarına başlandığını duyurdu.  Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Halay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfi Savaş, İmar Planının hazırlanması için çalışmalara başlandığını duyurdu. Gazetemiz Haber Müdürü AH Yolcu'mn konuya ilişkin sorusınıa yanıt veren Liitfîl Savaş, "Hatırlayacaksınız bir döııem komşu «Ike Suriye'de yaşamın ^ıgmlik nedeniyle havadan çekim yapamamıştık. Çekimlerin uçakla havadan yapılması gerekiyordu. Ancak risk taşıdığı için bıı işlemi yapamamıştık. Şükür gecikmeli de olsa bu çekimleri geçtiğimiz aylarda yaptık. Hâlihazır haritalarda zalen hazır..  Kısa bir siıre içinde plan tamamlanacaktır" dedi 


Özyurt...