24 / 12 / 2024

hatay kaçak yapı

hatay kaçak yapı

Hatay'ın İskenderun Körfezi'ndeki doğa harikası ilçesi Arsuz'un belediye başkanı CHP'li Nazım Culha, bölgenin dönüşüme ihtiyacı olmadığını belirtti. Culha, ''Riskli alanlarımız yok ama riskli binalarımız var'' dedi.

Resmen açıklandı! O ildeki kaçak yapılar tek tek yıkılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı imzasıyla duyurulan bildiride, Hatay'daki kaçak yapıların tek tek yıkılacağı belirtildi. İşte konu ile ilgili olarak aktarılan detaylar ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı imzasıyla yayımlanan açıklama...

Hatay Samandağ'da kaçak yapılara geçit yok!

Hatay Samandağ'da kaçak yapılara geçit verilmiyor. Hatay Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, SİT alanlarını korumak için çalışmalara başladı.

Hatay'da kaçak yapılaşmadan kimler rant sağlıyor?

Siyasi ve ekonomik rant aracına dönüşen kaçak yapılaşmanın, özellikle seçim dönemlerinde devam ettiğine işaret eden ve bu konuda bir Önerge veren, CHP Hatay Milletvekilileri, mevcut duruma ilişkin Meclis Araştırması istedi.

Kaçak yapılaşmayı İHA'lar tespit edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşmaları, insansız hava araçlarıyla tespit edecek. "Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim Isı Projesi" kapsamında kentsel alanlarla mevcut durum tespiti çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014-2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek.

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, kaçak yapılaşma ve hafriyat konularında önemli mesajlar verdi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

hatay kaçak yapı Haberi

hatay kaçak yapı

Hatay Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bölgede kurulması planlanan termik santrale karşı verdiği uzun ve büyük mücadele ile tanınıyor. Başkan Culha, “Savaşı kazandık, termik santral yapılmayacak” dedi


Birçok insanın adını dahi bilmediği doğa harikası Arsuz’u anlatır mısınız? 


Arsuz, 82 bin 500 nüfuslu tarım ve turizm karakterli yeni bir ilçe. 2 bin 300 yıllık bir geçmişi var. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent. Roma ve Bizans’a ev sahipliği olmuş. 4 bölgemiz turizm bölgesi ilan edildi. 120’e yakın sitemiz var, insanlarımız dışarıdan rahat bir yaz tatili geçirmek için burayı tercih ediyorlar. Yazın nüfusumuz 250 bini buluyor. Bu kadar insan tarafından tercih edilmek bizi çok memnun ediyor. Ekonomik kültürel katkı sunuyorlar. Kenti tanıtmak açısından da önemli ama zorlukları da var tabii ki. 


Nasıl zorlukları...