09 / 05 / 2024

hatay Turizm Haftası etkinlikleri

hatay Turizm Haftası etkinlikleri

Turizm Haftası etkinliklerinin kapanış kokteyli, eserleri yerleştirme çalışmaları devam eden ve mozaik sergileme alanıyla dünyanın en büyük müzesi olma özelliğini taşıdığı bildirilen Hatay Arkeoloji Müzesi'nde yapıldı.

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Antiochia Turizm tarafından Hatay’da inşa edilecek otel projesi resmen başlıyor. 120 oda ve 240 yatak kapasiteli otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Hatay Altınözü turizm yatırımlarıyla adından söz ettiriyor!

Doğu Akdeniz'in önemli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Hatay'ın Altınözü ilçesi, turizm alanında yapılan yatırımlarla da adından söz ettiriyor.

Ömer Niziplioğlu: Hatay yazlık konutlarla doldu!

Hatay'ın, turizm kenti olduğunu söyleyen ULİKAD Başkanı Ömer Niziplioğlu, ''Sadece yazlık konutlar yapıldığı sahili kaybediyoruz çok daha fazla gelire refaha ulaşabilme imkanı varken bu şekilde kalması hepimizin kaybıdır'' dedi.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Mehmet Ersoy: Hatay yeniden imar edilecek!

Hatay'ın geçmişten gelen bir tarihe ve potansiyele sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''İhtiyaç duyulan imar planlarını hızlı bir şekilde başlatacağız'' dedi.

İzmirli turizmciler Marina istedi!

41. Turizm Haftası'nın açılışı gerçekleştirildi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler Turizm Haftası'nda açıklamalar yaptı.

Hatay Vakıflar'dan 5 yıldızlı otel yapımı karşılığı kiralık arsa!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da bulunan arsayı beş yıldızlı otel ve turizm amaçlı tesislerin yapımı karşılığında kiraya veriyor. 30 yıl süreyle kiralanan arsanın bedeli 39 milyon 382 bin 501 TL olarak belirlendi.

Hatay'daki oteller neden satışa çıkarıldı?

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Hatay turizminin Suriye politikasından dolayı çok yara aldığını belirtti. Nacioğlu, ''Özellikle Hatay’da bulunan birçok otel satışa çıkartıldı ve emin olun otel personelinin maaşını zor ödediklerini görüyoruz''dedi.

Türkiye’nin en büyük dönüşüm projesi Hatay'da!

Hatay Payas Belediye Başkanı Bekir Altan Payas’taki gelişimi, kentsel dönüşüm çalışmalarını ve turizm projelerini Posta Gazetesi muhabirine anlattı. İşte o röportaj...

Hatay Arsuz'a 15 yeni sosyal tesis kazandırılacak!

Hatay'ın Arsuz İlçe Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan ve yeni yönetimini makamında konuk etti. Başkan Culha, "15 adet sosyal tesis ve plaj yapımı için projelerimiz hazır" dedi.

Hatay turizm, inşaat ve sanayi alanlarında yatırımcılarını bekliyor!

HÜRRİYET gazetesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak 4-5 Mayıs’ta ‘Hatay’ı keşfetmeye’ gidiyor. Hatay adına a'dan z'ye konuşulacak organizasyona birçok yazar katılacak

Hatay'da turizm için altyapı şart!

Hatay Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğince düzenlenen Hatay Turizm Çalıştayı tamamlandı. Çalıştayda Hatay'ın turizm alanındaki faaliyetleri konuşuldu.

Hatay EMITT Fuarı'nda tanıtıldı!

HATAY, 70'e yakın ülkenin katıldığı İstanbul EMIT Fuarı'nda, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü stantlarıyla temsil ediliyor.BŞB standında zeytinyağı, nar ekşisi, defne sabunu ve diğer yöresel ürünler vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

hatay Turizm Haftası etkinlikleri Haberi

hatay Turizm Haftası etkinlikleri


Turizm Haftası etkinliklerinin kapanış kokteyli, eserleri yerleştirme çalışmaları devam eden ve mozaik sergileme alanıyla dünyanın en büyük müzesi olma özelliğini taşıdığı bildirilen Hatay Arkeoloji Müzesi'nde yapıldı.


Eski Arkeoloji Müzesi'ndeki eserlerin büyük kısmının taşındığı ve yerleştirildiği, Üçağız Mağarası ile Tell Tayinat ve Aççana höyüklerinin benzerlerinin yapıldığı müzedeki tamamlanan bölümler konuklara gezdirildi. Müzede, milattan önce 45 bin yılından günümüze kadar yaşanan değişim teknoloji kullanımıyla ziyarete gelenlere anlatıldı.


Hatay'daki Tayinat Höyüğü'nde 2012 yılında Toronto Üniversitesi'nden Prof. Dr. Timothy Harrison başkanlığında yapılan kazı çalışmasında bulunan, bir elinde mızrak bir elinde başak tutan ve M.Ö  9. yüzyılda Tayinat'ta hüküm süren Kral Suppiluliuma'ya ait 1,5 metre yüksekliğindeki heykel ziyaretçilerden büyük beğeni topladı


Sakallı, bukleli saçlı, kollarında özel birtakım bileklikler olan heykel, gözlerinin belirginliğiyle de görenleri şaşırtıyor.


Hatay Valisi Mehmet...