08 / 05 / 2024

hatayın vizyon projelerinde son durum

hatayın vizyon projelerinde son durum

Hatay’ın projeleri, Antalya’daki EXPO 2016’da sergileniyor. Kent, EXPO 2021’i düzenlemek için de harekete geçti. Başkan Lütfü Savaş, Hatay'ın vizyon projelerindeki son durumu anlattı.

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Afet Koordinasyon Merkezi'nde Hatay'daki çalışmaları ele alarak ''Hatay'ın eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...

KİPTAŞ Kırlangıç Evler ne zaman satışa çıkacak? KİPTAŞ'ın İstanbul projelerinde son durum! Ev almak isteyenler dikkat!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın İstanbul projelerindeki son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki KİPTAŞ'ın İstanbul projelerinde son durum ne? KİPTAŞ Kırlangıç Evler ne zaman satışa çıkacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor.

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

GYODER Kentsel Dönüşüm Projelerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu Uygulamaları semineri 19 Ocak'ta!

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Hatay'ın merakla beklenen yeni stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yarın açılıyor.

Hatay'ın kütüphane ihtiyacı meclis gündeminde!

Hatay'ın Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinin kütüphane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay Altınözü turizm yatırımlarıyla adından söz ettiriyor!

Doğu Akdeniz'in önemli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Hatay'ın Altınözü ilçesi, turizm alanında yapılan yatırımlarla da adından söz ettiriyor.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay’da tarihi dokular eski görünümüne kavuşuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın tarihi dokusunu bozmadan devam ettiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi değerler ortaya çıkardı.

Hatay Payas'ın hastane ihtiyacı mecliste!

Hatay'ın Payas ilçesinin hastane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

hatayın vizyon projelerinde son durum Haberi

hatayın vizyon projelerinde son durum

Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’e komşu olan, merkezi 501 bin nüfuslu, ‘büyükşehir’ statüsünde, Akdeniz Bölgesi’nin kendine özgü bir kenti Hatay... Farklı inanç gruplarını bünyesinde barındıran Hatay, hoşgörü içindeki toplu yaşamın da tipik örneklerinden. Herkes birbirine saygılı... Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağıüzere 15 ilçesi olan Hatay, birbirinden lezzetli yemekleriyle de öne çıkıyor.


Tüm bu değerlerinin ve kendine özgülüğünün yanında ekonomide de önemli bir güçtü Hatay. Başta Suriye olmak üzere Arap ülkeleriyle yapılan ticaretle hem kente hem de Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyordu. Her gün çok sayıda Suriyeli, ticaret amacıyla, özellikle (karayoluyla yaklaşık 2 saat) Halep’ten akın akın geliyordu. Aynı şekilde Arap ülkelerinden de gelenler vardı.


Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı, en...