16 / 05 / 2024

hava ölçüm istasyonu

hava ölçüm istasyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ''Marmara Hava Kalitesi Projesi'' ile bölgedeki 11 kente 39 hava kalitesi ölçüm istasyonu kuracak.

Sağlımı düşünüyorum diyenlerin tercihi King hava fritözü! 12 Şubat 2023 fiyat listesi 

Hem çeşit çeşit yemek yapayım hem de sağlığımı riske atmayayım diyenler için King, minumum yağ ile maksimum lezzet elde ettiren teknolojiye sahiptir. 3,5 litre kapasiteye sahip fritöz aralıksız 2 saat çalışma imkanı sunuyor.

İstanbul Havalimanı, fuarlara uluslararası katılımı artıracak!

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Kühnel "İstanbul Havalimanı ile birlikte Türkiye, daha fazla uluslararası hava trafiğine sahip olacak. Ulusal ve uluslararası ziyaretçiler fuarlarımıza daha fazla katılım gösterecek." dedi.

Temiz hava solutan öngörü yazılımı!

Siemens büyük şehirlerdeki hava kirliliği oranını birkaç gün önceden doğru bir şekilde tahmin etmek için yapay sinir ağlarını temel alan akıllı bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım şehirlere ve sakinlerine bu bilgileri hava kirliliği zirve yapmadan önce vererek yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı!

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından Fikirtepe’de yaptırılan hava kalitesi ölçümlerinin sonuçları ürkütücü düzeyde.

Samsun'da 20 yeni hava kalitesi ölçüm istasyonu hizmette!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesinin en doğru şekilde tespit etmek için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık bu bağlamda ülkemizde kurulu bulunan 195 hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısını 330’a çıkaracak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temiz Hava Merkezleri kuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile sekiz büyükşehirde “Temiz Hava Merkezleri” kuruluyor. Ülke genelinde hava kalitesini 175 adet sabit ve 4 adet mobil hava kalitesi ölçüm istasyonu ile ölçülüyor..

Asansörlere hava yastığı mı geliyor?

Asansör kabinlerine taşıtlardaki gibi hava yastığı sistemi yerleştirilmesinin, olası kazalarda can kaybını önleyebileceği bildirildi.ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Karakılçık konuyu değerlendirdi.

Veysel Eroğlu: Gazipaşa Havalimanı'na meteoroloji ölçüm istasyonu kurulacak!

Antalya'da düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gazipaşa Havalimanı'nda daha emniyetli uçuş için 'Raporlama ve otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu hızla kurulacak" dedi.

Dünyada 2012'de hava kirliliği 7 milyon kişinin erken ölümüne neden oldu!

Dünya Sağlık Örgütü ( DSÖ ), hava kirliliğine ilişkin bugün yayımladığı raporunda, dünyada 8 ölümden birinin hava kirliliğinden kaynaklandığını belirtti. Dünyada 2012'de hava kirliliği 7 milyon kişinin erken ölümüne neden oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısını arttırıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısını arttırıyor. 165 hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısı 190’ a ulaşacak. 2015 de ise 330 istasyon olacak...

Gaziantep'te iki egzoz gazı ölçüm istasyonu kapatıldı!

Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü motorlu araçların egzoz gazı ölçümünü yapan yetkili iki istasyonun yetki belgelerini iptal edilerek, faaliyetlerini bir yıl süreyle askıya aldı...

İnnovia 4'te 38 bin metrekarelik bir bölüm Yeşil Global İnşaat'a satıldı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan Kamu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamaya göre Yeşil GYO yönetim kurulu toplantısı kararını yayınladı. İnnovia 4'te 38 bin metrekarelik bir bölüm Yeşil Global İnşaat'a satıldı...

Myndos Antik Kenti kazılarının bu sezonki bölümü tamamlandı!

Bodrum'un tarihi ve kültürüyle en önemli beldelerden Gümüşlük'teki Mydos Antik Kenti'ndeki kurtarma kazılarının bu sezonki bölümü tamamlandı... Bodrum Myndos Antik Kenti'nde tarih gün yüzüne çıkıyor...

hava ölçüm istasyonu Haberi

hava ölçüm istasyonu

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, AB uyum standartları çerçevesinde Türkiye genelinde hava kirliliğini ölçmek amacıyla istasyon sayısının artırılması planlanıyor. Projenin uygulanmasında Marmara, pilot bölge seçildi. 


Marmara Bölgesi'nde 39 hava kalitesi ölçüm istasyonu ve ölçüm analizlerinin yapılacağı bölgesel laboratuvarın (kalibrasyon ve analitik) oluşturulacağı proje, 5,18 milyon avroya mal olacak. 


Bu kapsamda, İstanbul'a 13, Kocaeli'ne 6, Bursa'ya 5, Balıkesir, Yalova, Sakarya, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale'ye 2'şer, Bilecik'e ise 1 istasyon kurulacak. 


Bölgede hava kalitesinin tam, doğru ve güvenilir şekilde ölçülerek, kaynak bazında (ısınma, sanayi ve trafik) belirlenen önlemlerin alınması sonucu, hava kirliliğinin azaltılarak AB standartlarına ulaşılması hedefleniyor. 


Projeyle, hava kalitesi mevzuatının gerekliliği olan 13 hava kirleticisi AB standartlarında ve kalitesinde izlenecek. Projeyle hava kirliliğinin oluşturduğu olumsuz sağlık etkileri ortadan kalkacak, ekosistem ve tarihi eserlere etkileri...