12 / 05 / 2024

hava parası tanımı

hava parası tanımı

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu gereğince, "hava parası" yasal hale geldi. Peki, hava parası nedir? Hava parası ne için alınır? Hava parası nasıl alınır? İşte sorularınızın yanıtı...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Daştan tarafından kuruldu.

Seat’tan müjde üstüne müjde! İbiza ve Arona’dan sonra Tarraco’ya da zam gelmedi!

Seat’tan müşterilerine eylül ayında peş peşe müjde geldi. Seat, eylül ayında güncellediği fiyat listelerine göre İbiza ve Arona’nın ardından Tarraco modeline zam yapmadı.

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Türk Hava Yolları'ndan müjde! THY'de ikinci pilot adayları için başvurular başladı!

Türk Hava Yolları (THY), ikinci pilot aday adayları için iş ilanı açtığını açıkladı. İşte başvurulara ilişkin tüm detaylar...

Devlet Demiryolları VE TÜBİTAK'tan müjde! Personel alımı yapılacak...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 15 personel alımı yapacağını duyurdu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü de 4 personel alımı gerçekleştirecek.

Akbank büyük çıldırdı. Müşterilere 7.200 TL para verecek!

Akbank'tan müşterilerini çok sevindirecek bir kampanya açıklaması geldi. Banka tarafından hazırlanan yeni kampanyaya göre Akbank haziran ayında müşterilerine yönelik 7.200 TL hediye verecek ancak bunun detayları var gelin birlikte bakalım...

Vakıfbank'tan müşterilere son dakika müjdesi! Harcarken kazandıracak!

Vakıfbank, 1-30 Haziran tarihleri arasında geçerli Mobil Temassız Ödeme kampanyasıyla müşterilerine her 200 TL alışverişe 10 TL, toplamda 100 TL Worldpuan kazandırıyor. İşte ayrıntılar...

Ing Bank'tan market alışverişlerinde 240 TL kazanma fırsatı! Son tarih 30 Haziran!

İng Bank'tan müşterilerine sıcak bir yaz sürprizi! Market alışverişlerinizde tam 240 TL kazanabileceğiniz bir fırsatla karşınızda. Bu fırsatı kaçırmamak için son tarih 30 Haziran olarak belirlendi. 

Akbank’tan Büyük Fırsat. Harcadığınız para geri size ödenecek

Akbank'tan müşterilerine yönelik büyük bir fırsat geldi. Banka, harcamaların yarısını müşterilerine geri ödeyecek. Peki bu nasıl mümkün olabilir? İşte detaylar...

Akbank'tan müşterilerine müjde! ihtiyaç kredisi 50 bin TL olarak veriyor!

Akbank, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına kredi imkanlarını genişletmeye devam ediyor. Bu doğrultuda, banka 50 bin TL'lik kredi sağlama sözü verdi ve bunu uygun bir faiz oranıyla sunacağını bildirdi.

Akbank'tan müşterilerine önemli açıklama!

Bankalar nakit sıkıntısı çeken müşterilerine yönelik yeni kampanyalar duyurmaya devam ediyor. O bankalar arasında yer alan Akbank'dan da müşterilerine yönelik önemli bir açıklama geldi.

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Yüksek enflasyon nedeniyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden bu tanım içerisine alınırken bu kapsamda olmayan bir çok şirket de KOBİ unvanı kazandı. Gözler, bankaların kredi verme konusunda nasıl bir bilanço tanımı yapacağına çevrildi.

hava parası tanımı Haberi

hava parası tanımı

Hava parası nedir?

Ülkemizde hava parası genellikle ticari faaliyet için kullanılan taşınmazların kiralaya konu olması durumunda alınıyor. Peki, hava parası ne demek?


Hava parası, kiralanmış bir yerin boşaltılması karşılığında çıkan kiracıya örf olarak ödenen para olarak tanımlanıyor. Hava parasını kiracının başka bir kiracıdan alması durumunda ise alınan bu para kiracının oturma hakkından vazgeçmesinin karşılığı olarak kabul ediliyor. 


1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu gereğince, "hava parası" yasal hale geldi. Yeni Borçlar Kanununda yer alan esaslara göre işyeri kiralamalarında devreden kiracının sorumluluğu kira sözleşmesinin bitimine kadar ve en fazla da 2 yıl süreyle devam ediyor. 


Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor.


Kiracı, konut ve çatılı işyeri...