08 / 05 / 2024

Havaalanı çalışmaları

Havaalanı çalışmaları

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, dünya kenti Antalya'nın 20-30 yıllık vizyon projeleri olması gerektiğini belirtti.

Alaçatı Butik Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın 35 projesi arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını müjdeledi.

Çeşme Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın projeleri arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Arslan, ''Proje için ÇED ve altyapı ile fizibilite çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz''dedi.

Esenler Havaalanı Mahallesi Konutları'nda çalışmalar incelendi!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti!

Türkiye 'nin ve Avrupa 'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak olan Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları tamam!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Erzincan Havaalanı yolu için yenileme çalışmaları başladı!

Erzincan Belediyesi vatandaşların sık kullandığı ve yıllardır çeşitli nedenlerden dolayı tahrip olan havaalanı yolunda asfalt kaplama çalışmalarına başladı.

Ercan Havaalanı'nın genişleme çalışmalarına Taşyapı imzası!

Ercan Havaalanı'nın genişleme çalışmaları çerçevesinde, askere ait olan yerler dün yapılan sözleşme ile Taşyapı'ya teslim edildi...

Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları canlı yayında!

Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bölgesinde yürütülen çalışmalar, İnşaat alanına yerleştirilen 6 adet kamera sayesinde internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek...

Trabzon Havalimanı'nda ikinci pist yapım çalışmaları başlayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Havalimanı'na ikinci pist yapılmasına ilişkin, "3 milyon lira olan proje çalışmasının tamamlanmasının ardından havaalanımızda ikinci pistin yapım çalışmalarına başlanacak" dedi...

Esenler Havaalanı Mahallesi projesi için kısmi yapı ruhsatı alma çalışmaları devam ediyor!

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Esenler Havaalanı Mahallesi projesi için kısmi yapı ruhsatı alma çalışmaları devam ediyor.

Adana'da bulvar için yıkım çalışmaları devam ediyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkmenbaşı Bulvarı’nı Havaalanı Kavşağı’na bağlayacak bulvar yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Kamulaştırılan büyük binalardan biri daha yıkılarak yeni bulvar için önemli bir engel daha ortadan kaldırılmış oldu...

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar devam ediyor!

Türkiye’ nin deniz doldurularak yapılan ilk havaalanı olma özelliğini taşıyan, Ordu ve Giresun illerinin ortak hayali olan Ordu - Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar devam ediyor...

Havaalanı çalışmaları Haberi

Havaalanı çalışmaları

ATSO Meslek Komitesi'nin düzenlediği Antalya'nın sorunlarının ele alındığı toplantıda konuşan Çetin, Avrupa kentlerinde turizmin, ticaretin yönetiminin belediyeler ve odaların ortak kuruluşları tarafından yapıldığını belirterek, "Odalar ticaret planlamasında, kent planlamasında söz sahibidirler. Bizim sistemimizde ise işyeri ruhsatında odaya sorulmaz, maden ruhsatı, arazi tahsisi verilirken de belediyeye sorulmaz. Sistemimiz halen merkeziyetçidir ve katılımcılık zayıftır. Sistemin bu eksiği ancak istişareyle, işbirliği ile doldurulabilir" dedi. Antalya-Isparta yolunun Türkiye'de duble olmayan iki şehirlerarası yolundan biri olduğunu dile getiren Çetin,"Ayrıca Finike-Demre-Kaş yolunun da duble olması gerekiyor" dedi. Antalya'da yöresel ürünlerin sergileneceği geleneksel pazarlar yaratılması gerektiğini vurgulayan Çetin, "Kent merkezinde sosyal ve ticari içerik anlamında temalı cadde ve sokaklar yaratılmalıdır" diye konuştu. 




Alanya TSO Başkan Yardımcısı Serdar Uygun ise Alanya'nın sorunları konusundaki raporu ilgili bürokratlara sunacaklarını söyledi....