02 / 05 / 2024

havagazı fabrikası mahkemesi

havagazı fabrikası mahkemesi

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

 Bomonti Fabrikası'nın  Diyanet'e tahsis işlemi iptal edildi!

İstanbul 12'inci idare Mahkemesi, yıkılan Bomonti Fabrikası'na ait depoların  Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilme kararını iptal etti.

İzmirli depremzedeler için 35 milyon kira yardımı toplandı!

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; İzmirli depremzedeler için bu zamana kadar 35 milyon lira yardım parası toplandığını açıkladı.

Bayburt Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 25.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Bayburt Sulh Hukuk Mahkemesi, Bayburt ili, Merkez ilçesi, Şingah Mahallesi, 224 ada 17 parselde yer alan tuğla fabrikası ve eklentilerini 25 milyon 698 bin 705 TL'ye satıyor...

Bursa 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 10.5 milyon TL'ye satılık tekstil fabrikası!

Bursa 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, Bursa ili, Yıldırım İlçesi, Demetevler Mahallesi 6895 ada 6 parselde yer alan tekstil fabrikasını 10 milyon 546 bin 199 TL'ye satıyor...

İzmir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden Konak'ta 56.2 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi, 1507 ada, 54 parselde yer alan oksijen ve asit karbonik fabrikasını  56 milyon 232 bin TL'ye satıyor...

Mahkemeden yıkılan Havagazı Fabrikasına yıkılmasın kararı!

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

Tank Palet Fabrikası'nın satışı Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!

Sakarya'daki Tank Palet FabrikasıTank Paletin satışı, hak arama hürriyetinin, hukuk devleti ilkesinin ve tam kanunsuzluk halinin ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Abdül Batur: En önemli hedefim kentsel dönüşüm!

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında 9 maddelik seçim manifestosu ile yapacağı çalışmaları anlattı. Batur, "En önemli hedefim kentsel dönüşüm" dedi.

Ankara havagazı fabrikası yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve bir dönem asbest iddialarıyla sık sık gündeme gelen havagazı fabrikası yıkıldı.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin bilirkişi raporu!

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkım sürecinde açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin basın toplantısı yapıldı.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımında son durum!

25 Şubat 2017'de yıkımına başlanılan Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durdu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

Çalışmalarını son sürat sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için Tarihi Havagazı Fabrikası ile Vahap Özaltay Meydanı arasında ray döşeme çalışmalarına başlayacak

Zeytinburnu eski tank fabrikası alanına yapılacak konut projesine iptal!

Zeytinburnu'da eski tank bakım fabrikasının arsasına yapılması planlanan ticaret, konut, turizm fonksiyonlarının yer alacağı proje için imar planı İstanbul 5 İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

havagazı fabrikası mahkemesi Haberi

havagazı fabrikası mahkemesi

Cumhuriyet’in ilk sanayi tesislerinden olan ve 1929 yılında inşa edilen Ankara Maltepe’deki Havagazı Fabrikası, yapılan tüm itirazlara rağmen 2016 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimarlar Odası’nın, fabrikanın ‘kültür varlığı’ olarak tescil edilmesi ve korunması için açtığı dava ise yıkımdan üç yıl sonra sonuçlandı. Ankara’daki mahkeme, Maltepe semtindeki Havagazı Fabrikası’nın korunmasını ve yıkılmamasını istedi. Bilirkişi ise 2019 yılında fabrikanın kültür varlığı olarak tescil edilmesini istemişti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu kararla da bir kez daha açığa çıkıyor ki, Melih Gökçek’in Ankara’ya verdiği zarar 25 yılla sınırlı değil. Gökçek’in uygulamaları, kentin 100 yıllık geleceğini tahrip etti. Peşini bırakmayacağız” dedi. Yargı daha önce de yol açmak için ODTÜ arazisinde kesilen binlerce ağaç için yıllar sonra, ‘'Kesilmesin” kararı...