21 / 07 / 2024

havalimanı yapan türk iş adamları

havalimanı yapan türk iş adamları

Gazetebirlik köşe yazarı Musa ALİOĞLU bugünkü yazısında havalimanlarına imzalarını atan iş adamlarından bahsetti. İşte Musa ALİOĞLU'nun o yazısı...

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

Türk müteahhitlik sektörünün 1972 yılından bu yana geçen ay sonuna kadar yurt dışında üstlendikleri projeler kapsamında, 33,5 milyar dolar ile  havalimanı inşaatlarını öne çıkarmış oldu.

Türk Hava Yolları'nın deprem konutları ne oldu?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde depremzedelere 1000 konut inşa etme sözü vermişti. Bu sözü anımsatan ünlü havalimanı muhabiri Ali Kıdık, "Tam 360 gün geçti ama ne bir arsa alındı ne bir çivi çakıldı" dedi.

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Araç ve ehliyet sahipleri dikkat! Ehliyete el koyma trafikten men para cezası 20.342 Türk Lirası

Araç ve ehliyet sahipleri dikkatli olması gerekn bir karar açıklandı. Trafikte bunu yapan çok dikkali olmalı ehliyete el koyma trafikten men 20.342 Türk Lirası para cezası uygulanıyor. İşte detaylar...

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Hattı Türk Telekom olanlara müjde! Bunu yapan 50 TL kazanacak!

Telefon hattı Türk Telekom olanlara duyuru yapıldı. 30 Haziran tarihine kadar 50 TL kazanabilirsiniz. İşte detaylar!

Türk Hava Yolları’na hizmet veren taşeron şirket çalışanlarına kadro müjdesi!

Türk Hava Yolları’na iş yapan şirketlerde çalışan personele kadro müjdesi geldi. THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde çalışan personelin kadroya alınacağı duyurdu.

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

Almanya Havalimanına Türk işçi alınacak! Saatte en az 275 TL kazanmak isteyenler hemen başvursun!

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği sebebiyle, yaşanan kaosu önlemek amacıyla için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki sıcaklığını koruyor. Yetkililer, halen bazı havalimanlarının Türk işçi beklediği kaydedildi. 

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

Almanya, Türk işçi alımına başladı. Almanya havalimanlarında çalışacak personel aranıyor. İşte merak edilen detaylar!

Türkiye’nin popüler markası Fakir’den kaçırılmayacak fiyatlar! Türk Kahve Makineleri ne kadar oldu? 6 Ağustos fiyatları

Günden güne daha da gelişmiş teknolojiler ile karşımıza çıkan Türk Kahvesi makinelerinde çeşitleri artıyor. Türk Kahvesi Makinelerinin öncülüğünü yapan Fakir’ de ise fiyatlar nasıl ilerliyor? İşte detaylar…

havalimanı yapan türk iş adamları Haberi

havalimanı yapan türk iş adamları

Osmanlı'da Dahiliye Nazırlığı ve Sadrazamlık yapan Halil Rıfat Paşa'nın bir sözünü çok severim. "Gidemediğin yer senin değildir".


Paşa, Sivas'ta valilik yaparken özellikle yol yapımına çok önem vermiş. 314 köprü ve 829 menfez içeren 410 kilometrelik Bağdat Yolu'nu yaparak, geniş Osmanlı coğrafyasında ulaşım problemine çözümler üretmiş değerli bir vatan evladı olarak tarihte yerini almıştır.


Merhumu, rahmetle yad etmeme sebep; son yıllarda, dünyanın dört bir yanına dağılan girişimci insanlarımızın başarılarıdır.


Hakkını teslim etmek gerek ki, bu ekonomik yayılmada hazır giyim markaları başı çekmekte. Fakat, bir de gittikleri yerlerde yaptıkları işlerle göğsümüzü kabartan müteahhitlerimiz var.


Afrika'da ve Asya'da büyük ve önemli işler yapan bu firmalara, ben gökyüzüne açılmanın, yeryüzündeki mimarları diyorum.


Son olarak Suudi Arabistan'ın Yanbu kentinde havalimanının yapımı ve 30 yıl süreyle işletme hakkını alan TAV...