15 / 05 / 2024

havalimanı zemin çalışmaları başladı mı

havalimanı zemin çalışmaları başladı mı

İstanbul’a yapılacak 3. havalimanında süreç başladı. Ebru Özdemir konsorsiyum olarak ihalesini aldıkları 3. havalimanında zemin etüdüne başladıklarını, söz verdikleri gibi ilk fazı 29 Ekim 2017 tarihinde açacaklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

Düzce Cedidiye'de zemin etüt çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi kent genelinde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırıyor. Belediye kent genelinde zemin etüt çalışmalarına başladı.

Kayseri Develi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiği Kayseri Develi'de zemin etüt çalışmaları başladı.

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Trabzon Havalimanı'ndaki bakım ve onarım çalışmaları mecliste!

Trabzon Havalimanı'nda başlatılan bakım ve onarım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Havalimanı'ndaki pist bakım çalışmalarına ilişkin soru önergesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, konuya iliişkin soru önergesi sundu...

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’ye kurulacak hastaneler için yapılan çalışmalar görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı salgın hastanelerinin yapımı için başlayan çalışmalar havadan görüntülendi.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarında son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatında çalışmalar son süratsürüyor.

havalimanı zemin çalışmaları başladı mı Haberi

havalimanı zemin çalışmaları başladı mı



Havalimanının yeri ve zeminle ilgili tartışmalar sürerken Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir gelinen süreçle ilgili bilgiler verdi: “Dünya bu projeyi bekliyor. İstanbul’da 150 milyon kapasiteli havaalanı inşa edecek başka arsa yoktu. Zemin etüdüne yeni başladık. İlk fazı söz verdiğimiz 29 Ekim 2017’de açacağız.”



Priştine Üniversitesi’yle yaptıkları istihdama yönelik yatırımlar nedeniyle Ebru Özdemir’in davetiyle Kosova’ya bir seyahat gerçekleştirdik.

Dönüş yolculuğund 3. havalimanını da konuştuk. Malum, ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro’ya Limak, Kolin, Cengiz - Mapa, Kalyon ortak girişim grubu almıştı. Ebru Özdemir de projeyi bizzat yürütüyor.



Zemin etüdü sürüyor

Ebru Özdemir, havalimanında çalışmaların iyi gittiğini belirterek şunları paylaştı:

“Zemin araştırmalarımıza başladık. Burada mühendislik de bize ait. Dizaynı da biz yapacağız. İlk faz 90 milyon yolcu, 3 pist olarak belirlendi. Şimdi hafriyat üzerinde...