03 / 05 / 2024

Havalimanlarında vücut tarayıcılar

Havalimanlarında vücut tarayıcılar

Havalimanlarındaki kontrol noktası teke düşüyor. Pilot uygulama yarın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda başlayacak. 1 Eylül tarihinden itibaren ise yurtdışı bağlantılı havalimanlarına 'vücut tarayıcılar' yerleştirilecek.

İstanbul’da toplu ulaşıma son dakika düzenlemesi: İstanbulkart kullanıcılarının yetersiz bakiye sorunu sona eriyor! 

İBB Meclisi’nde alınan karar kapsamında dijital İstanbulkart kullanıcılarının, yetersiz bakiye halinde 15 liraya kadar eksi bakiye kredisi kullanılabileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Bağcılar Kirazlı Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bağcılar Kirazlı'da devam eden kentsel dönüşüm projesine ilişkin son durum hakkında bilgi paylaştı. 

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Bağcılar'da 2020 yılında 4 bin 450 nikah kıyıldı!

Bağcılar'da 2020 yılında  4 bin 450 çift dünya evine girdi. 2019 yılında bu rakam 5 bin 353’tü. 

Riskli bina lazer tarayıcı cihaz ile anında tespit ediliyor!

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları hızlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tasarladığı ‘lazer tarayıcı cihaz’ yıkılacak binayı anında tespit ediyor. Murat Kurum açıklamasında bu sistemin sadece Türkiye’de uygulandığını dile getirdi...

Yurt dışında hayali konut satıcıları türedi!

Dolandırıcıların yöntemleri bitmiyor. Son olarak hayali konut satıcıları ve sanal para vurguncuları türedi. Firmaların sahipleri ünlü isimleri de kullanıp birçok vatandaşı kandırdı.

Bağcılar'a millet bahçesi müjdesi!

İstanbul Havalimanı ve çevre bağlantı yollarının ortasında yer alan Bağcılar'da 150 bin metrekare alana Millet Bahçesi yapılıyor. İlçenin cazibesinin daha da artması planlanıyor.

Bağcılar'da icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağlar Mahallesi Barış Sokağı'nda yer alan Bağcılar Özel Başer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bulunduğu gayrimenkul icradan satışa çıkarıldı.

Bağcılar Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu kabul edildi!

Bağcılar Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu Nisan ayı meclis toplantısında kabul edildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı açıklamada hizmetlerle dolu bir yılı daha geride bıraktıklarını dile getirdi.

Bağcılar'da duvarlarında çatlaklar oluşan 4 bina boşaltıldı!

İstanbul Bağcılar’da devam eden metro hattı çalışmalarının yakınında bulunan 4 binanın zemininde ve duvarlarında çatlaklar oluştu. Belediye ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunarak binalarda oturanları tahliye etti.

Bağcılar'da lüks konut projesinin parkında zehirli zemin skandalı!

İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki lüks bir konut projesinin çocuk parkı inşaatında, çocukların kanser başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanmasına neden olan tehlikeli kimyasallardan yapılmış zemin kaplama maddesi ele geçirildi.

Yusufeli Barajı'nın inşaatında profesyonel dağcılar çalışıyor!

Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek barajı özelliğini taşıyacak olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali inşaatında profesyonel dağcılar görev yapıyor.

Yusufeli Barajı inşaatında profesyonel dağcılar çalışıyor!

Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek barajı özelliğini taşıyacak olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali inşaatında profesyonel dağcılar görev yapıyor.

Havalimanlarında vücut tarayıcılar Haberi

Havalimanlarında vücut tarayıcılar

SON yıllarda havayolu şirketlerindeki artış ve bilet fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak uçakla yolculuk etmek lüks olmaktan çıktı. Türkiye’nin hemen hemen tüm illerine havaalanı açıldı. Bu durum seyahatte konfor getirirken, havaalanlarına da 'yoğunluk' olarak döndü. Hem yoğun talepten hem de son dakikacı oluşumuzdan dolayı havaalanlarının kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. İki ayrı kontrol noktasında ayrı ayrı ve çok detaylı aranmak yolcuk yapacakları oldukça sıkıntıya sokmaya başlamıştı ancak bugün Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’ndan devrim niteliğinde bir karar çıktı. Havaalanlarındaki iki kontrol noktası artık teke iniyor. Bunun ilk adımı ise yarın İzmir’de atılıyor. 


Türkiye geneline yayılacak


Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’nun yeni uygulamasıyla 11 milyon kişinin kullandığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na girişte yapılan güvenlik uygulaması, yolcuların konforunu sağlamak ve yolcu akışını hızlandırmak...