15 / 05 / 2024

havalimanlarındaki x raylar kalkacakmı

havalimanlarındaki x raylar kalkacakmı

Yeni açılan bazı AVM'lerde giriş güvenliği yok. Hatta havalimanı terminal girişlerinde de X-Ray'lerin kaldırılması gündemde. Güvenlik şirketi Securitas'ın Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, "Kalkacak çünkü gerek yok, teknoloji ve eğitimli işgücü yeterli"...

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artış ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatlarının olması gerekenin 3 katından fazlaya satıldığını söyleyen  Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Havalimanlarındaki yolcu trafiği yüzde 32,4 arttı! 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son dört aylık dönemde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32,4 artarak 54 milyon 679 bine ulaştığını aktardı.

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Vivo X Fold Plus görüntüleri paylaşıldı!

Çinli teknoloji şirketi Vivo, katlanabilir akıllı telefon dünyasındaki yerini üst sıralara taşımak için Vivo X Fold Plus modelini tanıtmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Almanya havalimanlarına binlerce Türk işçi alınıyor! Onay geldi, başvurular başlıyor! İşte şartlar

Almanya havalimanlarındaki personel sorunun önüne geçebilmek için Türk işçi alımları yapılacağı duyuruldu. Gelen onayın ardından başvuru süreci başladı. Milyonlarca kişi şartları merak edip araştırılıyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Kaç kişilik alım olacak?

Yuki elektrikli 3 tekerlekli PONY X motosikletin fiyatı ne kadar? İşte 25 Haziran 2022 fiyat listesi!

Havaların ısınması ve benzin fiyatlarındaki artışla birlikte elektrikli motosiklet araçlarına ilgi artmaya başladı. Vatandaşlar tarafından yoğun talep gören Yuki markası PONY X modelinin fiyat ve ürün bilgini inceledik. İşte detaylar...

Adil Karaismailoğlu: Yap-işlet-devretlerde biz garanti ödemeyeceğiz, onlar kira ödemeyecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanlarındaki kiracı işletmecilerden 3 ay kira alınmadığını belirtti. Karaismailoğlu, “Yap - işlet - devretleri Kovid - 19 sürecinde garanti dışına çıkardık. Burada biz garanti ödemeyeceğiz, onlar da kira ödemeyecekler" dedi. 

Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Havalimanındaki bir yangın riski, iyi mühendislik ve doğru çözüm tercih edilerek  binlerce yolcuyu paniğe sevk etmeden kontrol altına alınabiliyor. Peki, Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Antalya 3. etap raylı sistemde raylar döşeniyor!

Antalya’da Varsak-Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3’üncü Etap Raylı Sistem Projesi’nde raylar döşeniyor. Projenin Varsak-Otogar arasındaki ilk etabının Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

Akçaray tramvay hattının 2. etabında ilk raylar döşendi!

Geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Akçaray tramvay hattının Sekapark-Plajyolu arasındaki 2. etabının ilk rayları döşendi. 

Tiflis Havalimanı'ndaki yeni terminalin temeli atıldı!

TAV Havalimanları, işletmesini üstlendiği Tiflis Havalimanı'ndaki yeni terminalin temelini attı. törenine Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili de katıldı...

Havalimanlarında güvenlik kontrolü tek noktaya düşecek!

Havalimanlarındaki kontrol noktası teke düşüyor. Pilot uygulama yarın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda başlayacak. 1 Eylül tarihinden itibaren ise yurtdışı bağlantılı havalimanlarına 'vücut tarayıcılar' yerleştirilecek.

havalimanlarındaki x raylar kalkacakmı Haberi

havalimanlarındaki x raylar kalkacakmı


Alışveriş merkezleri (AVM) ve büyük plaza girişlerinde suçlu muamelesi görüyoruz. Cepleri boşaltıp, metale öten kutunun içinden geçiyoruz, çantalarımızı X-Ray cihazına koyuyoruz. Oysa X-Ray'siz bir yaşam da pekala mümkün. Bunun uygulamaları da başladı zaten. 


Bazı alışveriş merkezlerinde X-Ray cihazları kaldırıldı. Hastanelerin çoğu bıraktı. Securitas'ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu X-Ray'siz yaşamın yaygınlaştığını söyledi. 


Terörle mücadeleci değiliz 


Kösereisoğlu, "X-Ray terörle mücadele aracıdır. AVM'lerde törerle mücadele görevi yapıyorsak zaten geçmiş olsun. Terör istediği yerde bomba patlatır. O zaman İstiklal Caddesi girişine de konmalı. İnsanlar terörist muamelesi görmek istemiyor. Bakacaksanız da havalimanındaki gibi bakmanız lazım. Diğer yerlerde yalandan bakılıyor" diye konuştu. 


X-Ray'sizliği öneriyoruz 


Kösereisoğlu AVM'lere X-Ray'sizliği önerdiklerini belirterek şöyle dedi: "Teknoloji ve nitelikli elemanlarla güvenlik sağlanabilir. 


X-Ray yok diye her yere güvenlik elemanı koyamazsınız. Çok üeri teknolojiler var; bir paketi...