04 / 05 / 2024

Havayolu ulaştırması projeleri

Havayolu ulaştırması projeleri

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl havayolu ulaştırması için 750 milyon lira harcanacağı açıklaması yapıldı. 

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma projelerinin!

2022 Yıllık Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye 2022'de 184.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 138.2 milyar TL olarak açıklanmıştı. 2022'deki yatırım programında en büyük payın sahibi 49.7 milyar TL ile yine ulaştırma projeleri oldu.

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projelerine tarihi imzalar attık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, 2021'de ulaştırma ve haberleşme projelerine tarihi imzalar attıklarını dile getirerek"Ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda prestijli projeleri hayata geçirdik." şeklinde konuştu.

Kripto paralarla ilgilenenlerin sayısı 221 milyona ulaştı!

Kripto para alım satım hizmeti Cryptocom, 29 Temmuz tarihli piyasa araştırmasında kripto sektöründeki kullanıcı sayısına ilişkin verileri duyurdu. Buna göre kripto para ile ilgilenen sayısı 221 milyona ulaştı.

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projeleri 2021'de de artarak devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son yıllarda sürekli artış gösteren ulaştırma projelerinin 2021 yılında da artarak devam edeceğini belirtti. Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'de son 10 yılda ulaştırma projelerine ayrılan ödenek hemen her yıl artış göstermektedir" dedi.

Kovid-19'a rağmen ulaştırma yatırımları hız kesmedi!

Türkiye, küresel boyutta iz bırakan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşın, bu yıl ulaştırma, haberleşme ve altyapıda attığı adımlarla stratejik önemdeki projeleri tamamlayıp, hizmete sundu.

Türkiye'de bu sene 541 bin hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlanacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı açıklamada, arazi toplulaştırması çalışmaları kapsamında bu yıl sonuna kadar 541 bin hektar alanda daha çalışmaların tamamlanacağını ve toplulaştırılan alanın 4,77 milyon hektara ulaşacağını belirtti.

Ulaştırma ve altyapı projeleri tam gaz sürüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ulaştırma ve altyapı projelerinin tam gaz devam ettiğini belirtti.

Ankara'ya milyarlarca liralık ulaştırma yatırımları!

Ankara'nın milyarlarca liralık büyük ulaştırma projeleri ardı ardına hayata geçiriliyor. 2021'de tamamlanması planlanan 1.2 milyar TL proje bedelli Ankara-Niğde Otoyolu'nun bu yıl açılması bekleniyor. Ankara Sivas YHT'nin bu yıl, Ankara İzmir YHT'nin ise 2023 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki projeleri 395 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kasım ayı sonu itibarıyla müteahhitlik firmalarının yurt dışında üstlendiği projelerin toplam tutarının 395 milyar dolara ulaştığını söyledi. Pekcan, "İnşallah yıl sonuna kadar 400 milyar doları göreceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Gürcistan'a ulaştırma ve altyapı projeleri için 250 milyon avroluk kredi!

Avrupa Yatırım Bankası, çeşitli ulaştırma altyapı projelerinin hayata geçirilmesi için Gürcistan'a 250 milyon avroluk kredi sağladı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın projeleri TBMM'de!

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının görev alanına giren projeler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Havayolu ulaştırması projeleri Haberi

Havayolu ulaştırması projeleri

DHMİ Genel Müdürlüğü bu yıl 4 milyar 823 milyon 895 bin lira tutarındaki 39 proje üzerinde çalışacağı bilgisini paylaştı. Söz konusu projeler için geçen yıl 1 milyar 536 milyon 796 bin lira harcayan DHMİ, bu yıl da 750 milyon liralık harcama yapacak. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre DHMİ; Kayseri, Kahramanmaraş, Muş, Balıkesir havalimanlarına terminal binası, Amasya Merzifon ile Malatya havalimanlarına terminal binası etüt projesi hayata geçirecek. 

Atatürk Havalimanı'nda protokol işi kapsamında birinci etap yapımına devam edilirken, devlet konuk evinde muhtelif tadilat gerçekleştirilecek. Ayrıca, Çanakkale Havalimanı'na garaj binası, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'na ise itfaiye ve garaj binası yapımı planlanıyor. 
 
DHMİ tarafından İzmir Adnan Menderes, Kastamonu, Tekirdağ Çorlu, Antalya, Erzincan, Adıyaman, Diyarbakır ve Erzurum havalimanlarında taksi yolları, yağmur suyu drenaj sistemi,...