26 / 11 / 2024

Havza sınırı nasıl belirlenir

Havza sınırı nasıl belirlenir

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanına havza deniyor. Peki, havza sınırı nasıl belirlenir?

Kiracı kira sözleşmesini nasıl sonlandırır? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının kira sözleşmesini nasıl sonlandıracağını anlattı. İşte o paylaşım…

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira artışlarında son 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün resmen sona erdi. Peki kiralardaki artışın kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? Kiracısını tahliye etmek isteyenler aman dikkat!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar devam ediyor. Peki kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? İşte ayrıntılar...

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?

Polis Akademisi, 'Polislik mülakat sınavı ne zaman?' sorusunun yanıtını resmen duyurdu. Peki PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatılıyor: Fahiş kira sorunu çözülür mü?

Kira anlaşmazlıklarına çözüm için getirilen yüzde 25'lik tavan zam sınırının uzatılması için yasa bekleniyor. Peki kiraya yüzde 25 zam sınırının uzatılması sorunları çözecek mi? 

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL’ye yükseldi!

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi BES-AR, Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL, yoksulluk sınırı ise  39 bin 652 liraya yükseldi.

Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? Uzman isim tek tek açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? 

Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Ev kiralarının sürekli tırmanmasına fren olması için hayata geçirilen ve 1 Temmuz’da sona erecek yüzde 25 sınırının uzatılması sektörde dengelerin değişmesine sebep olacak. Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Makas git gide daralıyor! Açlık sınırı 10 bin liraya dayandı

Her ay kuvvetli bir heyecanla açıklanması beklenen açlık sınırı, mart ayından itibaren ile 10 bin tl'ye kadar çıktı. BİSAM'ın yaydığı bilgiye göre; yoksulluk sınırı da mart ayında bir evvelki aya göre 1.815 TL birden artış göstererek 33 bin 754 TL'ye çıktı.

Havza sınırı nasıl belirlenir Haberi

Havza sınırı nasıl belirlenir

Havza sınırı nasıl belirlenir?

Topoğrafik yapının sonucu olarak, yağış sularının depolandığı, yüzeysel akışa geçen suların bir mecrada toplandığı ve bu olayların etki alanı içerisinde kalan sahaların tamamına havza deniyor. 


Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik, 17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmeliğin amaca, havza koruma eylem planlarının, havza, taşkın ve kuraklık yönetim planlarının hazırlanması, uygulanması ve izlenmesi için,  kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve uygulamaların takibi maksadıyla, Havza Yönetim Heyetlerinin kurulması ve faaliyetlerini sürdürmesi ile ilgili usul ve esasları düzenleniyor.


Yönetmelikte; 

n) Havza bölgesi: Bir veya daha fazla havzanın ilgili yeraltı suları ve yüzeysel suları ile birlikte oluşturduğu alanı,


o) Havza koruma eylem planı: Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi ve kirlenmiş olan su...