04 / 10 / 2024

Havza Yönetimi kurulu nasıl oluşur

Havza Yönetimi kurulu nasıl oluşur

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanlarına havza deniyor. Peki, Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri nelerdir?

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Büyük bir ekonomik buhran içinde olan ve sürekli ülke topraklarını satmakla gündeme gelen Mısır Yönetimi şimdi de bir kentin kurulu olduğu arsayı satışa çıkardı. 

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Ali Ercan, SKY Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

SKY Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.'nin 2 Haziran 2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla görev dağılımı yapıldı. 

Tesis yönetimi sektörü 2021'e umutlu başladı!

Tesis yönetimi sektörü hastanelerden AVM'lere, fabrikalardan okullara, bakım onarımdan güvenliğe, peyzajdan teknik servise kadar birçok alanda hizmet sunuyor. TRFMA Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

GYODER Tesis Yönetimi Semineri 18 Şubat'ta! 

GYODER Akademi'nin düzenlediği Tesis Yönetimi Semineri, 18 Şubat'ta Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetim Kurulu Danışmanı İlhami Akkum'un eğitmenliğinde gerçekleştirilecek...

Aura Portföy Yönetimi 2020 değerleme şirketini seçti!

Aura Portföy Yönetimi A.Ş. Konut Alfa Katılım Gayrimenkul Yatırım Fonu, 2020'de değerleme hizmeti almak için değerleme kuruluşu TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile sözleşme imzaladı...

Site yönetimi mevzuatı ve kuruluşuyla ilgili 102 soru!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Site yönetimi mevzuatı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

STK'lardan 'Alan Yönetimi Yasası' önerisi!

Surizm sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), mağduriyetlerin önüne geçilmesi için taleplerini dile getirdi. STK'lar doğal sit alanları için 'Alan Yönetimi Yasası' kurulması gerektiğini önerdi.

Adana'da İnşaat Yönetimi Çalıştayı yapıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi tarafından İnşaat Yönetimi Çalıştayı gerçekleştirildi. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, açılış konuşmasında çalıştayın önemine değindi.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin çalışma esasları belirlendi!

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ, faaliyet alanı kapsamında her türlü ticari ve finansal faaliyetleri yapabilecek, yerli ve yabancı ortaklıklar kurabilecek, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla çeşitli iş birlikleri gerçekleştirebilecek.

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi, Yaşar İnel Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Şişli'de kuruldu.

Netkon Gayrimenkul Yatırım ve Proje Yönetimi İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Netkon Gayrimenkul Yatırım ve Proje Yönetimi İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Abdurrahman Koç Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Yenibosna, Merkez Mahallesi, 29 Ekim Caddesi'nde kuruldu.

Apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak toplanmak zorunda oluyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Havza Yönetimi kurulu nasıl oluşur Haberi

Havza Yönetimi kurulu nasıl oluşur

Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri!

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanlarına havza deniyor.


Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ gereğince Havza Yönetim Heyetleri ve Havza Yönetimi Merkez Kurulu oluşturularak havzaların korunması için çalışmalar yürütülüyor.


Havza Yönetimi Merkez Kurulu: Havza Yönetim Heyetleri tarafından iletilen hususları görüşmek ve sonuca bağlamak, sonuca bağlanmayan hususları Su Yönetimi Koordinasyon Kuruluna iletmek, Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunda alınan kararların havza ölçeğinde uygulanmasını sağlamak ve takibini yapmak üzere oluşturulan ve teşkil esasları bu Tebliğde verilen kurula deniyor. Peki, Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri nelerdir?


Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri

(1) Havza Yönetimi Merkez Kuruluna Bakanlık Müsteşarı başkanlık eder....