15 / 05 / 2024

Haydapaşa Garı protesto

Haydapaşa Garı protesto

Haydarpaşa Dayanışması’nın öncülüğünde toplanan gruba CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve TCDD çalışanları destek verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Sıfır otomobillerde yeni dönem! 'Çadır' çözümü

Sıfır otomobil teslimatlarındaki gecikmeye 'çadır' çözümü getirildi. Araçlar TIR'lara yüklenmek yerine Haydarpaşa Garı'nın yanında kurulan çadırlarda sahiplerine verilecek. İşte tüm detaylar...

Adil Karaismailoğlu'ndan Haydarpaşa Garı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'na yönelik yaptığı açıklamada Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonu'nun çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. 

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini protesto etti!

Filistinliler, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etti.

Burdur Belediyesi'ne imar tepkisi!

Burdur İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi'nin yapılacağı salonunun önünde toplanan bir grup mahalleli, Burdur Belediyesinin Bağlar Mahallesi'nde uyguladığı İmar Kanunu'nun 18. maddesini pankartlar açarak protesto etti.

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Haydarpaşa Garı'nda restorasyonun bütün incelikleri!

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Gar binasının restorasyonunun 2020 yılında taamamlanması planlanıyor.

Haydarpaşa Garı’nın restorasyonu 2020 yılında bitiyor!

2010'da çatısı yanan ve restorasyonuna 2016'da başlanılan tarihi Haydarpaşa Garı'nın

Haydarpaşa Garı'ndaki saat çalışmaya başladı!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simgelerinden biri. 2010 yılında yanan tarihi gardaki restorasyon çalışmaları 2016 yılında başladı ve aslına uygun olarak yenilendi. 2012 yılında bu yana kapalı olan garın saati çalışmaya başladı...

Haydarpaşa ihalesini alan firma sessizliğini bozdu!

Haydarpaşa Garı'na ait depo alanlarının kullanımı ihalesini alan ve tartışmaların da odağı olan Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi sessizliğini bozdu.

Cahit Turhan'dan Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasına yönelik olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına, yanıt verdi

Ekrem İmamoğlu’ndan Haydarpaşa ve Sirkeci Garı için açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, canlı yayında soruları yanıtladı. Haydarpaşa Garı ihalesi ile ilgili İmamoğlu, “Bu yanlıştan dönün” dedi…

Haydapaşa Garı protesto Haberi

Haydapaşa Garı protesto

Haydarpaşa Dayanışması’nın öncülüğünde toplanan gruba CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve TCDD çalışanları destek verdi. “Haydarpaşa Gardır gar kalacak”, “Haydarpaşa Garı Satılamaz” sloganlarının atıldığı eylemde ‘Haydarpaşa Trensiz ve Vapursuz Kalmayacak’ yazılı pankart açıldı.


‘OHAL SÜRECİNDEN YARARLANILMAK İSTENİYOR’

Grup adına açıklama yapan Haydarpaşa Dayanışması üyesi Tugay Kartal, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi’nin Haydarpaşa planlarının revize edilmesine yönelik kararı hatırlatarak şunları söyledi: “İBB’nin gerçekleştiremediği dönüşümün, satışın ÖİB aracılığı ile yapılacağı anlaşılmaktadır. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın gerçekleştirmediği işlemi ÖİB gerçekleştireceğini sanıyorsa yanılıyor. İmar planı değişiklikleri, olimpiyat adaylığı ve yangın sonucu yapılan restorasyon projesi ile Haydarpaşa Garı ve çevresinde gerçekleştirilemeyen ticari işlev dönüşümü OHAL sürecinden yaralanılarak, ÖİB sahaya sürülerek gerçekleştirilmek istenmektedir”.


Hürriyet 


Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...