30 / 04 / 2024

Haydar Bey Havuzu

Haydar Bey Havuzu

1941 yılında tarihi Beyazıt Meydanı tanzim ediliyormuş. Meydanda bulunan tarihi Haydar Bey Havuzu'nun etrafı da asfaltla kaplanıyormuş. Beyazıt Cami'nin önündeki ahşap dükkanlar ve kırtasiyeci dükkanları da kaldırılmış.

Konya Beyşehir'e yarı olimpik yüzme havuzu inşa ediliyor!

Konya Beyşehir'e yarı olimpik yüzme havuzu yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımlarından ilçe merkezine yapılacak yüzme havuzunun inşaat çalışmalarına ihaleyi üstlenen firma tarafından temel çukuru kazılarak başlandı.

Derince Yüzme Havuzu Kompleksi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, vizyon projeleri hayata geçirmek için yoğun bir mesai harcıyor. Başkan Bulut, bu kapsamda Yavuz Sultan Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden yüzme havuzu kompleksini inceledi.

Konya Beyşehir Spor Kompleksi hizmete açıldı!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından ilçeye yaptırılan spor kompleksi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Vuslat Parkı’nda bünyesinde yüzme havuzu, badminton, tenis kortu, futbol, basketbol ve voleybol sahaları yer alıyor.

1941 yılında Beyazıt Meydanı tanzim ediliyor!

1941 yılında tarihi Beyazıt Meydanı tanzim ediliyormuş. Meydanda bulunan tarihi Haydar Bey Havuzu'nun etrafı da asfaltla kaplanıyormuş. Beyazıt Cami'nin önündeki ahşap dükkanlar ve kırtasiyeci dükkanları da kaldırılmış.

Kahramanmaraş'ta ev kiraları arttı!

Kiralık daire ve evler Onikişubat ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki Tekerek, Boğaziçi evleri istikameti, haydar bey mahallesi, bin evler, yatılı bölge ve çocuk hastanesinin civarlarında kira fiyatları tavan yaptı.

Bey Kasrı Konakları satılık!

Bey Kasrı Konakları satılık daire bilgilerine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Bey Kasrı Konakları'nda yüzme havuzu, kurban kesim alanı, mescid, çocuk oyun alanları, fitness salonu, buhar odası, spor alanları, kreş, kapalı otopark ve mini hayvanat

Derince 60 Evler'deki balon sahanın yerine yüzme havuzu geliyor!

Derince Belediye Ekim ayı meclis toplantısı yenilenen meclis salonunda yapıldı. Mecliste konuşan başkan Ali Haydar Bulut, 60 Evler'deki balon sahanın yerine yüzme havuzu yapacaklarını duyurdu..

Bey Kasrı satış ofisi!

Bey Kasrı satış ofisi bilgileri haberimizin içinde yer alıyor. Projede yüzme havuzu, kurban kesim alanı, mescid, çocuk oyun alanları, fitness salonu, buhar odası, spor alanları, kreş, kapalı otopark ve mini hayvanat bahçesi bulunuyor.

Muğla'da yüzme havuzu, spor salonu ve gençlik merkezi inşaatı devam ediyor!

Muğla Valisi Güvençer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı yapımı devam eden tesislerde incelemelerde bulundu. Güvençer, yüzme havuzu, 3 bin 500 kişilik spor salonu ve gençlik merkezi inşaatlarını gezerek bilgi aldı...

Bursa Bey Sarayı kalıntıları çevresinde başlayan bir inşaat tespit edildi!

Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri. Tarihi Bey Sarayı kalıntıları çevresinde başlayan bir inşaat tespit etti. BBK üyeleri, "Bu bölge çok önemli bir dünya mirasını barındırıyor." dedi.

BKK, Bey Sarayı çevresinde başlayan bir inşaat tespit etti!

Bursa'nın Osmanlı Devletine 130 yıl payitahtlık yaptığını söyleyen BKK Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri, Osmanlı'nın ilk 6 padişahının devleti yönettiği yer olan Bey Sarayının Tophane bölgesinde bulunduğunu belirtti...

Bursa'daki Bey Sarayı çevresinde inşaata rastlanıldı!

Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleri, Osmanlı'ya 130 yıl başkentlik yapan Bursa'da, Tarihi Bey Sarayı'nın çevresinde başlayan bir inşaat tespit etti...

Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kapalı inşaat alanı 11 bin 850 metre kare olan tesiste olimpik, ısınma ve çocuk olmak üzere iki ayrı havuz yer alacak...

Haydar Bey Havuzu Haberi

Haydar Bey Havuzu



Beyazıt Meydanı tanzim ediliyor


     Taksim'den sonra İstanbul'un en büyük meydanlarından biri daha tanzim ediliyor. Son zamanlarda Beyazıt'dan geçenler meydandaki bütün kaldırım taşlarının kaldırıldığını, yer yer kocaman katran kazanlarının fokur fokur kaynadığını görürler. Bir yandan etrafı açılırken bir taraftan da Beyazıt Meydanı asfaltla tahvil ediliyor. Daha şimdiden meşhur ''Haydar Bey Havuzu''nun etrafında asfalt dökülmesi işi bitmiş gibidir.

     Lakin meydanda yapılan en büyük değişiklik İnkılap ve Şehir Müzesi olarak kullanılan ve pek sanatkarane bir bina olan medresenin önündeki ufak tefek, kırık dökük dükkanlardan mürekkep adanın tamamıyla yıkılarak ortadan kaldırılmış olmasıdır. 

     Buradaki kırtasiyeci dükkanları daha evvelden...