20 / 05 / 2024

Haydarhane Cami fatih

Haydarhane Cami fatih

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'teki kayıp Haydarhane Camisi ve Haziresi'nin ortaya çıkarılarak yeniden inşa edilmesine ilişkin teklif onaylandı.

75 yıl sonra cami olarak açılan Fatih Kariye Camii Diyanet’e devredildi!

Kariye Müzesi’nin 75 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kariye Camisi yönetimi Diyanet’e devredildi.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

İstanbul'da en fazla cami Fatih'te!

İstanbul’un 39 ilçesinde en fazla cami Fatih, en az cami ise Adalaryer alıyor. Fatih’i sırasıyla Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Pendik izliyor. Şile, 332 ile kişi başına düşen cami sayısında ilk sırada bulunuyor.

Fatih Cami’deki çalışmalara vatandaştan tam not!

Yapılan çalışmalarla ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak imkânlar kazandırılan Fatih Cami avlusunun yeni halinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkürlerini iletiyor.

Fatih Otlukçu Parkı hizmete açıldı!

Ali Kuşçu Mahallesi Otlukçu Yokuşu Sokak’ta inşası süren Şeyh-ül İslam Mehmet Celalettin Cami’nin arkasındaki alan Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeni bir park olarak düzenlenerek, hizmete açıldı.

Fatih Haydarhane Camisi yeniden inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'teki kayıp Haydarhane Camisi ve Haziresi'nin ortaya çıkarılarak yeniden inşa edilmesine ilişkin teklif onaylandı.

Niğde Fatih Sultan Mehmet Camii’nin yüzde 70'i tamam!

Niğde’de yaptırılan Fatih Sultan Mehmet Cami’nin inşaatı devam ediyor.Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal, Fatih Sultan Mehmet Cami’nin caminin inşaatının yüzde 70’nin tamamlandığını söyledi.

Fatih Kızılelma Parkı yenilendi!

Haseki Sultan Mahallesi sınırları içerisinde Kızılelma Caddesi üzerinde Kasap Halil Cami yanında yer alan ve caminin ihyası ile kullanımı kısıtlanan park, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yenileme programına alındı.

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresi yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Camii ve çevresinin düzenlenmesi ile nikah sarayının bölgeye kazandırılması planını cami cemaati ile paylaşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah namazının ardından camide bir sunum gerçekleştirdi.

Büyük Fatih Cami'nin restorasyon çalışmaları başladı!

Doğu Karadeniz'in tarihi dini yapılarının en önemlilerinden olan ve Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden camiye dönüştürülen Büyük Fatih Camisi'nin kapsamlı restorasyonuna başlandı.

Haydarhane Cami fatih Haberi

Haydarhane Cami fatih

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'teki kayıp Haydarhane Camisi ve Haziresi'nin ortaya çıkarılarak yeniden inşa edilmesine ilişkin teklif onaylandı. Alınan kararla, kayıp bir kültürel mirasın kurtulması ve hizmete sunulması sağlanacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısının 3. birleşimi, belediyenin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti.


Toplantıda, Fatih İskenderpaşa Mahallesi Horhor Caddesi'nde bulunan ve eskiden Haydarhane Camisi'nin bulunduğu alanın yeniden cami olarak düzenlenmesi konusu görüşüldü. Tarihi mirasa ilişkin Kültür Sanat ve Hukuk komisyonlarının müşterek raporu oylama sunuldu. Mecliste oylanan rapor oy birliği ile kabul edildi.


Buna göre, Haydarhane Camisi'nin, fakülteye ve çevresindeki mahalleye hizmet verecek bir uygulama mescidi olarak yeniden inşasına ve cami haziresinin ıslahına yönelik projenin gerçekleştirilmesine karar verildi. 


İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne de komşu olan alan, Haydari Hüseyin Dede Vakfı'na ait arazide bulunuyor. Projenin giderlerinin...