29 / 07 / 2024

Haydarpaşa Garı kapanıyor mu

Haydarpaşa Garı kapanıyor mu

Haydarpaşa Garı'nda 27 Ocak tarihinden bu yana dış hat yolculukları yapılamıyor. Garın sessizliğe gömülmesini istemeyen aktivistler ise her pazartesi ve Perşembe günü garın merdivenlerinde plak dinletileri yapıyor.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Kahramanmaraş’ta 10 ili birden vuran deprem, bir an önce önlem alınması gerektiğini tekrar yüzlere çarparken,  hükümet kanadından da yeni önlemler geliyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, alınacak önlemleri tek tek açıkladı. Bundan sonra bir devir kapanıyor. İşte detaylar…

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dahiliye binası yıkılıyor!

İstanbul Anadolu yakası Kadıköy'de yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin dahiliye binasında yıkım çalışmaları başladı.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Adil Karaismailoğlu'ndan Haydarpaşa Garı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'na yönelik yaptığı açıklamada Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonu'nun çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. 

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Hilton İzmir kapanıyor! Hissedarlar arasında kriz!

Hissedarları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ata İnşaat ile Vakıflar Bankası’nın yer aldığı İzmir Enternasyonel Otelcilik A.Ş.’nin sahibi olduğu Hilton İzmir, kapanıyor. Hissedarlar ile işletmeci Hilton Grubu’nun yolları ayrıldı.

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihaleleri itirazına mahkemeden red!

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine ilişkin itirazını reddetti. İBB, idare mahkemesinin kararını Danıştay'a taşıyacak...

Ekrem İmamoğlu'ndan mahkemenin Haydarpaşa ve Sirkeci kararına tepki!

Bölge İdare Mahkemesi, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine yaptığı itirazı reddetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili olarak, "Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır" dedi.

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

AVM'ler yılbaşında kaçta açılıyor kaçta kapanıyor 2020?

AVM'ler yılbaşında kaçta açılıyor sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki AVM'ler yılbaşında açık mı 2020? Alışveriş Merkezleri yılbaşında kaçta açılıyor? AVM'ler yılbaşında kaçta kapanıyor?

Ekrem İmamoğlu'ndan Haydarpaşa ve Sirkeci garları hakkında açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Haydarpaşa ve Sirkeci garları bir hokus pokusla 16 milyonun elinden alınmaya çalışılıyor" dedi...

Haydarpaşa Garı kapanıyor mu Haberi

Haydarpaşa Garı kapanıyor mu


Ocak ayından bu yana dış hatlar yolculuklarına kapalı olan Haydarpaşa Garı, sessiz günler geçiriyor. Her gün binlerce yolcuyu ağırlayan garın sessizliğe gömülmesini istemeyen aktivistler ise tarihi garı yalnız bırakmıyor. 27 haftadır Haydarpaşa'nın yalnızlığını paylaşan katılımcılar, garın merpenlerinde sorunlarını konuşurken etkinliği plak dinletisiyle renklendiriyor. 'Haydarpaşa garı yalnız kalmayacak' sloganıyla etkinlikler düzenleyen aktivistler, trensiz ve yolcusuz bir gar düşünemediklerini dile getiriyor.


Haydarpaşa Platformu aktivistleri, her perşembe ve pazar günleri tarihi garın merpenlerinde oturarak etkinlikler gerçekleştiriyor. Platformun başında bulunan Tugay Kartal, Haydarpaşa'nın gar amacıyla yapıldığını anlatarak, kentleri kent yapan simgelerin garlar olduğunu söylüyor. Kartal, dünyadaki büyük kentlerin sembolik merkezlerinin garlar olduğunu belirtiyor. İstanbul'un da iki büyük garı olduğunu hatırlatan Kartal, bunlardan birinin Avrupa'ya ve Trakya'ya açılan Sirkeci Garı, diğerinin ise Anadolu'ya açılan kapı...