03 / 05 / 2024

Haydarpaşa Limanı taşınıyor mu

Haydarpaşa Limanı taşınıyor mu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aylık meclis toplantısında konuşan İbrahim Karaosmanoğlu, "İstanbul'daki Haydarpaşa Limanı'nın Derince'ye taşınması söz konusu. Hüseyin Yılmaz, planın gelecekte liman tekelleşmesine neden olacağını kaydetti.

Fuzul Holding, Zincirlikuyu'ya taşınıyor!

Fuzul Holding, uzunca bir süre Akbank'ın idari ve eğitim binası şeklinde kullandığı Zincirlikuyu'daki binayı satın aldı. Holding, yaz aylarında taşınıyor.

Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu Zekeriyaköy’e taşınıyor!

Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu ikinci çocuk haberini aldıktan sonra yeni eve taşınma kararı aldı. Çift Zekeriyaköy'e taşınıyor..

Boyner taşınıyor: Erenköy'de 2.3 milyon TL'ye bina kiraladı!

1981'de Çarşı adıyla Bakırköy'deki ilk mağazasında müşterilerine hizmet vermeye başlayan Boyner, Şaşkınbakkal'daki yerinden taşınıyor. Boyner yönetimi, Erenköy'de Akiş GYO'ya ait binayı 15 yıllığına 2 milyon 321 bin 666 TL'ye kiraladı...

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin dışına taşınıyor!

Konya'da çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin merkezinden taşınıyor.

Körfez sanayi tesisine yakın konutlar taşınıyor! 

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan 17 Ağustos Gölcük depreminde yanan tankerlerinin yanında yer alan konutlar taşınıyor. 

Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı yeni yerine taşınıyor!

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde 2015'te hizmete açılan Ters Ev Aksiyon Parkı, yeni yerine taşınıyor. Vinç ve iş makinelerinin yardımıyla sökümü tamamlanan ters ev, yeni konseptiyle açılacak.

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

İzmir'de evleri zarar gören vatandaşlar taşınıyor!

İzmir Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde evi zarar gören vatandaşlar, binalarını tahliye ediyor. Adalet Apartmanı’nda oturan Sevda Çavuş, "Şu an taşınıyoruz çok kötü haldeyiz, kimisine yarım saat kimisine bir saat izin verildi'' dedi.

Yusufeli'nde evleri kamulaştırılan vatandaşlar prefabrik evlere taşınıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, baraj suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yerinin bağlantı yolları kapsamında inşa edilen viyadük inşaatı sebebiyle kamulaştırılan alandaki vatandaşlar, geçici prefabrik konutlara taşınıyor.

Çankırı Obruklu Köy'ün sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Çankırı'da, çevresinde yer sarsıntılarına bağlı derin çukurlar meydana gelen ve taşıma kararı alınan Obruklu köy sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Bakü-Kars Demiryolu'yla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi taşınıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Avrupa ile Orta Asya, Çin ve Orta Doğu aksını ekonomik, güvenli ve elverişli rota haline getiren Bakan Turhan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı vasıtasıyla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi, demir cevheri gibi ürünler taşınıyor." dedi.

Hasankeyf’teki son eser Er-Rızk Camisi taşınıyor!

Hasankeyf’te kültürel mirasın korunması için şu ana kadar 6 eser baraj gölü alanından kaldırıldı. Bölgede son olarak Er-Rızk Camisi taşınıyor.

Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına taşınıyor!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, mart ayında açılan yeni binasına bugün taşınıyor.

Haydarpaşa Limanı taşınıyor mu Haberi

Haydarpaşa Limanı taşınıyor mu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aylık meclis toplantısında konuşan İbrahim Karaosmanoğlu, "İstanbul'daki Haydarpaşa Limanı'nın Derince'ye taşınması söz konusu. Bunlarla ilgili çalışmalar var" dedi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Projesi ile ilgili bilgi veren Karaosmanoğlu, "Biz her yerde liman olmasını istemiyoruz. Ama bu kenttin limana ihtiyacı var. Bu limanların bir kesimini rehabilite edelim, . güçlü liman haline gelsin dedik. Haydarpaşa Liman'm Derince'ye taşınması söz konusu ve bu da güzel olur. Burada bir yetki gitmesi söz konusu değil" dedi. Dolgu İmar Planlarının nasıl yapacağını belirleyen bir plan olduğunu söyleyen Genel sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, "Bu plan maksadını aştı. 

Bizde 25 ya da 26 maddesine zaten itirazda bulunduk. Bakanlık yazılan ifadelerin bu anlamaya geldiğini bilmiyorduk dedi ve düzeltme yapacağını söyledi" dedi....