04 / 05 / 2024

Haydarpaşa Silosu ne zaman inşa edildi

Haydarpaşa Silosu ne zaman inşa edildi

1958 yılında Haydarpaşa Limanı'nın birinci kısmı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 34 bin tonluk silosu ve Et ve Balık Kurumu'nun soğuk hava deposu, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in katılımıyla merasimle açılmış.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Haydarpaşa Garını devralan Bakanlığın Gara yönelik tasarrufunun ne olacağı ve Garın içinde bulunduğu alanın imara açılıp açılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Haydarpaşa Garı, 9 yıl önceki yangının izlerini silmek ve yeniden eski günlerine kavuşmak için gün sayıyor. Peki tarihi Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Haydarpaşa Garı ne durumda?

Restorasyon çalışmaları başlayan Haydarpaşa Garı'nda hummalı bir çalışma devam ediyor. 109 yıl sonra başlayan büyük yenilemenin asıl nedeni, geçen sene garın çatısında meydana gelen yangın...

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi ve elektromanyetik sistem yenilenmesi projesinin ne zaman tamamlanacağını ve Söğütlüçeşme istasyonunu sordu..

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Özelleştirme İdaresi’nin Haydarpaşa Garı ve liman sahası hakkında belediyeden bilgi talep etmesi sosyal medyada tartışma yarattı. Planlamaya göre, gar binası hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak

Tarihi Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tarihi Haydarpaşa Garı'nı satmak üzere harekete geçti. 9 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’ne yollanan yazıda “özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde” 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istendi.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum ne?

Anadolu’dan İstanbul’a gelenlerin son durağı oldu Haydarpaşa. Altı yıl önce çatısında çıkan yangından sonra metruk hâle geldi. Tarihî garda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Vasip Şahin Haydarpaşa'da incelemelerde bulundu!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Haydarpaşa'da incelemelerde bulundu. Vali Şahin ilk ziyaretini Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü'ne yaparak Gümrük Müdürü Özer Çildaş'tan brifing aldı.

Haydarpaşa Garı'nda son durum ne?

Haydarpaşa Garı için mücadelede sona yaklaşıldı. Gar aslına uygun restore edilecek ve Ulaştırma Bakanlığı’nın planlarında trenler yine gara girecek.

1938 yılında Haydarpaşa Lisesi'nin önüne spor kompleksi yapılacak!

Bugün Marmara Üniversitesi'nin bir kampüsü olan eski Tıbbiye binasının önünde bulunan, denize kadar uzanan boş arsa 1938 yılında Celal Bayar'ın emriyle Haydarpaşa Lisesi'ne terk edilecekmiş ve bu araziye bir spor kompleksi inşa edilecekmiş.

Haydarpaşa Silosu ne zaman inşa edildi Haberi

Haydarpaşa Silosu ne zaman inşa edildi



YENİ TESİSLER AÇILDI - Haydarpaşa Limanı'nın yedi büyük gemiyi aynı zamanda yükleyip boşaltabilecek kapasitedeki birinci kısmı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 34 bin tonluk büyük silosu ile Et ve Balık Kurumu'nun modern soğuk hava deposu dün büyük bir merasimle açılmıştır. Açılış merasiminde Celal Bayar, Adnan Menderes, Bakanlar, milletvekilleri, Vali ve Belediye Reis Vekili, generaller ve amiraller, basın mensupları, davetliler ve kalabalık bir halk kitlesi hazır bulunmuştur. Açılış münasebetiyle Bayındırlık Bakanı Tevfik İleri, İktisat ve Ticaret Bakanı Abdullah Aker birer konuşma yapmışlardır.


Vakit Gazetesi 1 Haziran 1958



Abdullah Kutalmış...