03 / 05 / 2024

hayri dev kültür merkezi

hayri dev kültür merkezi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev'i adını taşıyan Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatını tamamladı.

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi açıldı!

Çameli'nin sosyal ve kültürel alanda en büyük ihtiyaçları arasında olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayri Dev Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Denizli Büyükşehir'den Çameli ve Serinhisar'a kültür merkezi!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Serinhisar ve Çameli İlçesi'ne kazandırdığı "Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi" ile "Hayri Dev Kültür Merkezi" bugün açılacak.

Alanya'ya dev kültür merkezi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Alanya Belediyesi, Alanya’nın en büyük Kültür Merkezi'ni Mahmutlar Mahallesine inşa ediyor.

Aksaray’a dev kültür projesi!

Aksaray Belediyesi, daha önce TMO’ya ait olan ve kamulaştırılan 20 bin metrekarelik arsaya Selçuklu Park Projesi’ni uyarlayacak. Yeniden tasarlanan projenin içerisinde Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi de bulunuyor. 

Van Ilgın Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Van'ın Ilgın ilçesinde yapılması planlanan Ilgın Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. Belediye Başkanı Mehmet Karahan, dev tesis ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kapaklı Kültür Merkezi'nde inşaat tamamlanıyor!

Tekirdağ ilini kültür ve sanatın merkezi haline getirme yolunda büyük mesafe kat eden Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı, Çerkezköy, Ergene ve Saray ilçelerinde dev kültür merkezleri inşa ediyor.

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev'i adını taşıyan Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatını tamamladı.

Türkan Şoray Kültür Merkezi açılışa hazır!

Muratpaşa Belediyesi, Antalya’nın kültür-sanat ve sivil toplum hayatını geliştirecek 2 dev projesini hayata geçiriyor. 

Malatya Doğanyol'a dev kültür merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanyol'da hayata geçirdiği kültür merkezinin yüzde 50'sini tamamladı.

Unkapanı Kültür Merkezi'nin yerine dev Kültür Ve Yaşam Merkezi geliyor!

Unkapanı Kültür Merkezi’nin yıkılma kararının alınmasının ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok "Unkapanı Kültür Merkezi’nin yerine bir yıl içerisinde büyük çok amaçlı kültür ve yaşam merkezi yapacağız” dedi.

9 yıldır boş olan Atatürk Kültür Merkezi'ne dev kadro!

2007 yılında İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1. Grup Kültür Varlığı olarak tescillenerek yıkılması engellenen AKM binası 9 yıldır boş.

Bursa Orhangazi'ye dev kültür merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi'de hayata geçireceği dev kültür merkezinin temelini attı.

Denizli Baklan Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

"Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak" sloganıyla yola çıkan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında Baklan ilçesine yapmayı planladıkları Baklan Kültür Merkezi ve Sosyal Tesisi inşaatının başladığını müjdeledi.

hayri dev kültür merkezi Haberi

hayri dev kültür merkezi

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev'in adını ölümsüzleştirmek için Çameli ilçesinde inşa ettiği Hayri Dev Kültür Merkezi’nin inşaatını tamamladı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları süren Hayri Dev Kültür Merkezi, 2 bin 100 metrekare kapalı alan içerisinde kuruldu. Tesiste 200 kişilik konferans salonu, 3 adet atölye, 1 müzik odası, kafeterya, 450 kişilik kapalı düğün salonu ve 350 kişilik açık düğün salonu bulunuyor. Bölgenin sosyal ve kültürel anlamda ihtiyacını karşılayacak olan komplekste Denizli'nin unutulmaz değeri Hayri Dev'in tanıtılıp, eserlerinin gelecek nesillere aktarılacağı Hayri Dev Odası da yer alıyor. Tesisi ile geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dünyaca ünlü Denizlili sanatçı Hayri Dev'in ismi...