04 / 07 / 2024

hayvan gübresinden elektik üretimi

hayvan gübresinden elektik üretimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hayvansal atıklardan enerji üretmek için başlattığı “Türk-Alman Biyogaz Projesi” ekim ayında sonuçlanacak. Hayvansal atıklardan enerji elde etmek için harekete geçen bakanlık projeyi sonlandırmaya hazırlanıyor...

İl il küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu: Kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Kurban Bayramı yaklaşırken, insanlar 2024 yılı kurbanlık fiyatlarını merakla araştırılıyor. Ankara, İstanbul ve pek çok ilde küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları ortalama şekilde belirlendi. Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 50 civarında yükseldi. İşte kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatların araştıran vatandaş şaşkına dönmüş durumda. Büyükbaş hayvan sayısındaki azalma ve maliyetlerdeki artış nedeniyle kurban fiyatları geçen yıla oranla yüzde 150 zamlandı.

Günlerdir konuşuluyordu! Kırmızı ete Ramazan ayarı

Kırmızı et fiyatlarında Ramazan ayına zamlı girilecek korkusu günlerdir konuşuluyordu. Avrupa ve Güney Amerika'dan canlı hayvan ve karkas et getirilerek et  ücretlerine indirime gidilecek.

Patili dostlarına değer verenlerin adresi petlebi.com’da fırsat günleri! İşte 20 Eylül 2022 Petlebi fiyat listesi

Sağlıklı gıdaya ulaşmak bizim olduğu kadar hayvan dostlarımızın da hakkı. Sağlıklı mamanın yanı sıra kaliteli ürünlerin de yer aldığı petlebi.com’da bir çok üründe indirim zamanı. İşte indirimli petlebi ürünlerinin bazıları

Kurbanlık alacaklar dikkat! Bayramın ilk gününde küçükbaş hayvan fiyatları düştü!

Özellikle küçükbaş hayvanlarını satamayan besiciler, fiyatların bayram öncesine göre yaklaşık yüzde 30 oranında düştüğünü kaydetti. Pazardaki besiciler, satış için bayram sonuna kadar bekleyeceklerini dile getirdi.

Türkiye’de ilk kurbanlıklar görücüye çıktı! İşte küçükbaş ve büyükbaş fiyatları

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ilk kurbanlıklar Denizli’de hayvan pazarına getirildi. Küçükbaş ve büyükbaş fiyatları da belli oldu.

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı!

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla sürdürdüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderileceği Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli atıldı. 

Küçükçekmece Hayvan Rehabilitasyon Merkezi projesine tepki!

Küçükçekmece Atakent Mahallesi'nde çevresinde konutlar ve 4 okulun bulunduğu bölgeye 'Hayvan Rehabilitasyon Merkezi" yapılacağını öğrenen mahalle sakinleri projeye tepki gösterdi.

Kemerburgaz'daki sahipsiz hayvan bakım evi 4 Nisan'da açılacak!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı, "Kemerburgaz'da inşaat çalışmaları devam eden sahipsiz hayvan bakım evini 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde açmayı planlıyoruz" dedi...

 Türkiye'deki büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı 70 milyona yaklaştı!

Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılığa verdiği destekler etkisini göstermeye başladı. Ülkedeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı haziran sonu itibarıyla 68 milyonu aştı.

Seftar İnan İnşaat Et Gıda Tekstil Canlı Hayvan İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seftar İnan İnşaat Et Gıda Tekstil Canlı Hayvan İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi Seftar İnan tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

hayvan gübresinden elektik üretimi Haberi

hayvan gübresinden elektik üretimi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hayvansal atıklardan enerji üretmek için başlattığı “Türk-Alman Biyogaz Projesi” ekim ayında sonuçlanacak.  


Hayvansal atıklardan enerji elde etmek için harekete geçen bakanlık projeyi sonlandırmaya hazırlanıyor.  


Biyogaz tesisleri ile bir taraftan atıklardan kaynaklanan kirliliğin giderilmesi diğer taraftan enerji (ısı+elektrik) ve tarımda kullanılabilecek gübre üretilmesi hedefleniyor.


Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çorum, İstanbul (Silivri), İzmir, Konya, Kırklareli, Manisa, Tekirdağ illerinde ziyaretlerde bulunan bakanlık yetkilileri ve Alman uzmanlar saha ziyaretlerini tamamladı.


Projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alman biyogaz uzmanları ile birlikte bir ön fizibilite raporu hazırladı. Söz konusu rapor Suluova’da kurulacak biyogaz tesisi ile Tersakan Çayı’ndaki kirliliği gidermek için bir çözüm sunuyor.


Seçilen bölgelerde pilot tesislerin kurulması için fizibilite çalışmaları tamamlandı.


-Hesap aracı hazır.


Proje kapsamında hazırlanan biyogaz hesap aracı ile...