03 / 05 / 2024

hazine arsa satışı

hazine arsa satışı

Bodrum'da Bitez, Ankara'da Çankaya, Yenimahalle, İstanbul'da Arnavutköy'de yer alan hazine arazilerinin satışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Hazine arsalarının satış süreci, 26 Haziran 2012 tarihinde 29275 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6292 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, satış sürecinde hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Hazine arsa satışı nasıl olur?

Hazine arsa satışı yasal olarak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Kanun kapsamında açıklanıyor. Hazineye ait arsaların satış süreci il defterdarlıkları tarafından takip ediliyor. Peki, hazine arsa satışı nasıl olur?

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

Milli Emlak Ayvalık'ta hazine arazisi satıyor!  Ayvalık'ta 17 bin metrekarelik imarlı arsa fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir'de sanayi ve depolama alanı imarlı arsa satıyor. Peki söz konusu satış ihalesi ne zaman gerçekleştirilecek? İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan o ihale ilanı....

Antalya'da Hazine arsa ve arazileri satışa çıkarıldı!

Antalya Defterdarı Veli Tunçez yaptığı yazılı açıklamada, Antalya’da atıl vaziyette bulunan Hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye kazandırılarak iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla satışa çıkarıldığını bildirdi.

Kartepe'de ev ve arsa satışı!

Kocaeli 5. İcra Dairesi, Kartepe Uzuntarla Mahallesi üzerinde müstakil bir de ev bulunan arsa satışa çıkarıldı. Satış, bugün saat 10.00'da 5. İcra Müdürlüğü'nde yapılacak.

Şile'de arsa satışları tavan yaptı!

Karadeniz Otobanı'nın Şile-Ağva güzergahının başlamasıyla bölge yatırımın da gözbebeği durumuna geldi. Son dönemde özellikle gayrimenkul alanında bir yatırım patlamasına neden olan bölgede arsa satışları da tavan yaptı.

Arsa satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları vb. ile gayrimenkul olarak tescil edilen haklar değer artış kazancına tabi tutuluyor. Peki, arsa satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Hazine arsa satışı nasıl olur?

Hazine arsa satışı yasal olarak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Kanun kapsamında açıklanıyor. Hazineye ait arsaların satış süreci il defterdarlıkları tarafından takip ediliyor. Peki, hazine arsa satışı nasıl olur?

Arsa satın alma dilekçesi!

Hazineye ait arsaların satışı, 6292 sayılı kanunda düzenleniyor. Kanunen doğrudan satın alma hakkını kullanmak isteyenler bir dilekçe ile müracaatlarını yapabiliyor. İşte arsa satın alma dilekçesi...

1975 yılında Sirkeci'de satılan bir arsa Türkiye'de arsa satış rekoru kırmış!

1975 yılında Sirkeci Meydanı'nda, 135 metrekarelik bir arsa 11 milyon liraya satılmış. İzale-i şuyu ile açık artırmayla satılan arsanın metrekaresi 100 bin liraya fiyat bularak Türkiye'de arsa satış rekoru kırmış.

Hisseli arsa satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa, bütün hissedarlar tarafından satılabileceği gibi, tek bir hissedar tarafından hisse olarak da satılabiliyor. Peki, hisseli arsa satışı nasıl yapılır? Arsada hisse nasıl satılır?

Beylikdüzü Belediyesi Kavaklı'da 150 milyon TL'ye arsa satışa çıkardı!

Beylikdüzü Belediyesi, Kavaklı'da yer alan 92 bin 12 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesinde arsanın tahmini bedeli 150 milyon TL + KDV...

İETT Eyüp'te 16.9 milyon TL'ye arsa satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İ.E.T.T. İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Eyüp Emniyettepe Mahallesi'nde 16 milyon 945 bin 576 TL bedelle arsa satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 3 Aralık 2014 tarihinde yapılacak...

Emlak Konut Yenibosna arsa satış ihalesinin ilk oturumu bugün 14.30'da!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Bahçelievler Yenibosna'daki arsa satış ihalesinin ilk oturumu bugün saat 14.30'da yapılacak. Söz konusu arsa turizm tesis alanı olarak belirlendi.

hazine arsa satışı Haberi

hazine arsa satışı

Çok sayıda gayrimenkulün bir kısmının özelleştirme kapsamına dahil edilmesi özelleştirme kapsamında olan bazılarının imar planlarının değiştirilmesine, bir kısmının da satışına yönelik Cumhurbaşkanı kararları bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Sputniknews'te yer alan habere göre; Kanal İstanbul’un inşa edilen açıklanan bölgede 3 ayrı arazinin HZL Bilişim adlı şirket tarafından alındı. 

Kararda yer verilen araziler şu şekilde:

1.Maliye Hazinesi’ne ait Bodrum Bitez’de 30 dönümlük arazi 242 milyon liraya Rekuba İnşaat’a satıldı.
2.Denizcilik İşletmeleri adına kayıtlı Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkı 2 milyar 531 milyon liraya 40 yıllığına Tek-Art’a verildi.
3.Maliye Hazinesi’ne ait Ankara Çankaya’da 8.2 dönüm arazi 38 milyon 500 bin TL’ye Gülmar Gıda’ya satışı gerçekleştirildi.
4.Mülkiyeti Sümer Holding’e ait Ankara Emek’teki 2.6 dönüm arazi 47.9 milyon TL’ye Serhat&BCM İş Ortaklığına satıldı.