25 / 05 / 2024

hazine borçlanması

hazine borçlanması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 ve 10 yıl vadeli eurobond (tahvil/borç senedi) ihraçlarını 4 milyar dolar borçlanma ile tamamladı.

Bakanlık açıkladı! Hazine iç borçlanma yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nisan ve Haziran zamanında  569,9 milyar liralık iç borç servisine karşılık olarak 599,8 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştireceği kaydedildi. 

Altın için yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın hamlesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın ile ilgili yeni bir hamle geldi. Bakanlık Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın kararı çıktı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis ettiğini açıkladı.

Prim borcu olanlara müjde! SGK'dan geriye dönük indirim hakkı kazanacaklar! 

Çalışanlar, emeklilik dönemine daha güvenli bir adım atmak ve vergi avantajlarından yararlanmak kapsamında askerlik ve doğum borçlanması yolu ile prim satın alma fırsatını değerlendiriyorlar.  SGK'nın sağladığı bu imkanlar, sigortalılara emeklilikte ek bir güvence ve vergi avantajları sağlamaktadır.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Hemen bakın!

Yeni asgari ücret rakamıyla 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması tutarlarının ne kadar olacağı tek tek hesaplandı. İşte o rakamlar...

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Hazine 14,1 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki tahvil ihalesinde toplam on dört milyar seksen iki virgül iki milyon lira borçlanmaya gitti. İşte ayrıntılar...

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

Hazinenin döviz olarak yaptığı borç miktarı 3,8 trilyon lirayı buldu!

Merkezi yönetim dış borçlarının yanı sıra, iç borçlanmasını da dövize dayalı yapınca yüksek oranda dolarizasyon yaşanmaya başladı. Dış borçlarla birlikte Hazine’nin toplam dövizli borç stoku 3 trilyon 772 milyar liraya ulaştı. Toplam borç stokunun yüzde 67,1’i ise dövize dayalı.

Askerlik ve doğum borçlanmasına zam geldi mi? 2023 Temmuz askerlik ve doğum borçlanması ne kadar, kaç TL?

Asgari ücretin 11 bin 402 TL olarak açıklanmasından sonra, Askerlik ve doğum borçlanmasına zam gelip gelmediği merak ediliyor. Peki, Askerlik ve doğum borçlanmasına zam geldi mi? İşte detaylar...

Hazine toplamda 50 milyar TL borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığı ile  tertip edilen iki tahvil ihalesinde toplam satış 21 milyar 742 milyon TL oldu. İhaleler evveli yapılan 28 milyar 250 milyon TL ROT satışla beraber toplam satış 49 milyar 992 milyon TL'ye çıktı.

Asgari ücrete ara zam gelmeden hemen bunu yapın! Haziran'da öderseniz tam bu kadar tutar cebinizde kalacak! 

Asgari ücrette yaşanacak artış SGK'ya askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanması maliyetlerini de artıracak. Temmuz'dan önce ödeyenlerin daha az ödeme yapacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

hazine borçlanması Haberi

hazine borçlanması

Hazine'nin 5 yıl vadeli eurobond ihracında borçlanma 2 milyar dolar getiri yüzde 4.45 oldu. Hazine’nin 10 yıl vadeli eurobond ihracında ise borçlanma 2 milyar dolar, getiri yüzde 5.45 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2020 yılı dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden 5 ve 10 yıl vadeli çift dilim bir ihraç gerçekleştirmek üzere Citi, Deutsche Bank, JPMorgan ve Societe Generale’e yetki verdi.

Sputniknews'de yer alan habere gre; Hazine’nin bu yıl için uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihraçları yoluyla 9 milyar dolar tutarı karşılığında finansman öngörüyor. Hazine ayrıca bu yıl piyasa çeşitliliğinin sağlanması amacıyla uluslararası piyasalarda doların yanında diğer döviz cinslerinden ihraç öngörüyor.
Öte yandan prosedür gereği 13 Mart 2025 ve 13 Mart 2030 vadeli her iki tahvil için de ABD’nin sermaye piyasası kuruluna ABD...