05 / 05 / 2024

hazine dask desteği

hazine dask desteği

DASK'a zorunlu deprem sigortası riskleri için Hazine'den 3.4 milyar Türk Lirası reasürans desteği sağlanacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Bakan Şimşek'ten deprem kredisi açıklaması! Deprem bölgesinde 559 bin kişiye kredi desteği verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Deprem Destek Kredisi' kapsamında, depremden etkilenen illerde yaklaşık 559 bin bireysel müşteriye kredi desteği sağlandığını açıkladı.

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Engellilere verilen bireysel eğitim desteği yüzde 100 arttı! İşte yeni rakamlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdiği bildirildi.

KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, esnaf ve sanatkarlar ile tarımsal üretime yönelik kredi paketleri ve genç girişimci desteği ile ilgili paylaşımda bulundu. Peki, KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Engelli bireysel eğitim desteğine zam geldi! 2022 engelli eğitim desteği ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 2022 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere verilecek destek fiyatları arttı. Peki 2022 engelli eğitim desteği ne kadar oldu? İşte detaylar...

DASK’a 3.4 milyar TL'lik devlet desteği!

DASK'a zorunlu deprem sigortası riskleri için Hazine'den 3.4 milyar Türk Lirası reasürans desteği sağlanacak.

Berat Albayrak: Firmalara 400 milyon liraya kadar yatırım desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ithalatı azaltıp ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam ettiklerini belirterek, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi' ile firmalara 10 yıl vadeli 400 milyon liraya kadar yatırım desteği sağlanacağını aktardı.

Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara maaş desteği!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak yaptığı açıklamada, "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak." diye konuştu.

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

Ağaoğlu kampanyasında hemen teslim dairelerde yüzde 35 faiz desteği!

Ağaoğlu İnşaat'ın düzenlediği kampanya kapsamında yüzde 35 oranında faiz desteği sağlanıyor. Kampanya Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerli sayılıyor.

Kentsel dönüşümde kredi desteği nasıl alınacak?

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puanlık faiz desteği verilecek. Doğal afet sonucu ev ya da iş yeri hasar gören ya da yıkılan vatandaş, kullandığı kredi için de faiz desteğinden yararlanabilecek.

hazine dask desteği Haberi

hazine dask desteği

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından üstlenilen zorunlu deprem sigortası riskleri için devlet tarafından toplam 3.37 milyar Türk Lirası hasar fazlası reasürans desteği sağlanacak.

31295 Sayılı Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, DASK'ın 1 Kasım 2020 - 31 Ekim 2021 dönemi reasürans ve koruma programı dikkate alınarak, 8 milyar lira üzerindeki 3 milyar lira hasar fazlası reasürans diliminden yüzde 14.425, 11 milyar TL üzerindeki 8 milyar TL hasar fazlası reasürans diliminden yüzde 14.524, 19 milyar TL üzerindeki 9 milyar TL hasar fazlası reasürans diliminden yüzde 10.644, 28 milyar TL üzerindeki 2 milyar TL hasar fazlası reasürans diliminden yüzde 16.300 oranında pay alacak şekilde ve DASK'ın kümül artışlarına göre gün esaslı olarak teminat sağlayacak olan 31 milyar TL üzerindeki 500...