07 / 05 / 2024

Hazine destekli esnaf kredileri

Hazine destekli esnaf kredileri

Hazine destekli esnaf kredilerinin faiz oranları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

EYT'liler kıdem tazminatına hemen kavuşacak! Detaylar sonunda netleşti! Hemen bakın!

Hazine destekli EYT kredisi ile ilgili detaylar netleşti. EYT'liler için ayrılan kıdem tazminatı ödemeleri, kredi verenler tarafından doğrudan emekli olacak çalışanın hesabına aktarılacak.

Kur korumalı hesaplarla ilgili flaş gelişme! Üst limit kaldırıldı

Son dakika gelişmesi. Hazine destekli Kur Korumalı Mevduat hesaplarında faiz tavanının tamamen kaldırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. İşte tüm detaylar...

EYT kıdem tazminatı ödemelerinde son dakika gelişmesi! Başvurular bugün başlıyor!

EYT kapsamında emekli olacak çalışanların kıdem tazminatını ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanmasında KGF tarafından devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi başvuruları bugün başlıyor.

EYT yasasında çok konuşulacak gelişme! Kıdem tazminatı detayı dikkat çekti!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT’nin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için Hazine destekli KGF paketinde bu kapsamdaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar TL’ye çıkardıklarını açıkladı.

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar

Deprem bölgesindeki esnafın Halk Bankası'na olan kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı. Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılamış olacak.

KOBİ’lere 250 milyar liralık destek! Bakan Nebati detayları açıkladı. İşte yeni KGF paketi!

AKP hükümeti seçim öncesi kesenin ağzını açtı. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ihracattan, imalat sanayiine ve sürdürülebilir üretime kadar çok geniş bir alanı kapsayan Hazine destekli kredi destek paketinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

KOBİ ve işletmelere 250 milyar TL'lik kredi! Bakan Nebati detayları resmen duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine destekli kefalet sistemi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Bakan Nebati'nin o açıklamaları...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan esnafa büyük destek! Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76'ya yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarlar için zorlu salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50’den yüzde 76'ya yükseltildi.

Bakan Nureddin Nebati KOBİ'ler için müjdeyi verdi

Bakan Nureddin Nebati binlerce KOBİ kapsamındaki işletmeyi yakından ilgilendiren destek paketini açıkladı. Peki Bakan Nebati'nin açıkladığı Hazine Destekli Kefalet Paketi'nde neler var? Hazine Destekli Kefalet Paketi ne zaman devreye girecek?

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023'e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..

Çiftçiler için sunulan hazine destekli düşük faiz oranlı tarım kredilerinde limitler yükseldi. Gübre ve mazot fiyatlarındaki artış sebebiyle zor duruma düşen çiftçilerin yüzü güldü. Peki tarım kredilerinde limitler ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Esnafın yüzünü güldürecek 35 milyarlık kredi fırsatı! Başvurular başladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ve daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin detaylarını açıkladığı 60 milyar liralık KGF destek paketleri için başvurular alınmaya başlandı. Destek paketleri sayesinde esnafın yüzü gülecek...

Kur korumalı TL mevduat hesabı 281 milyar lira oldu!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "2 Şubat 2022 itibarıyla kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutar 281 milyar liraya yükseldi. 119 milyar lira Merkez Bankası destekli 162 milyar lira ise Hazine destekli olarak hesaplara geçti." ifadesini kullandı.

Devrim niteliğinde uygulama! 850 bin esnafı ilgilendiriyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 850 bin esnafı ilgilendiren, ekonomik reform kapsamında vergi düzenlemelerini sadeleştirirken, yatırımcıların önünü açan ve dijital dönüşümü hızlandıran devrim niteliğinde uygulamaları hayata geçiriliyor.

Hazine destekli esnaf kredileri Haberi

Hazine destekli esnaf kredileri

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, hazine destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bayraktutan, ''Aşağıda belirtilen sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Bayraktutan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz kefaleti ile kullandırılan ve bakiyesi 2021 yılına devreden krediler ile 2021 yılında kullandırılacak kredilere ilişkin usul ve esasları belirleyen, 28 Aralık 2020 tarihli, 3340 Sayılı Cumhurbaşkanı kararı 29 Aralık 2020 tarih ve 31349 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Yayınlanan kararla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullanılacak olan esnaf kredi...