03 / 05 / 2024

hazine fonu

hazine fonu

Milliyet Gazetesi köşe yazarı olan Şükrü Andaç bugünkü yazısında Türkiye Varlık Fonu ile ilgili görüşlerini açıkladı. İşte o haber...

Bakan açıkladı! Kredi Garanti Fonu Kredisini kimler alabilecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni Kredi Garanti Fonu (KGF)  paketinin kapsamını açıkladı. Peki KGF Kredisinden kimler faydalanabilecek? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Temiz Teknoloji Fonu için yaklaşık 1 milyar dolarlık kredi!

ABD Hazine Bakanlığı, gelişmekte olan ülkelerin temiz enerjiye geçişini hızlandırmasına yardımcı olmak için Temiz Teknoloji Fonu'na (CTF) 950 milyon dolarlık bir kredi verdiğini duyurdu.

Varlık Fonu’na bağlı olan BOTAŞ, tarihinde ilk kez dış kredi ile doğal gaz alacak!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı BOTAŞ, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için DeutscheBank’tan 929 milyon dolar tutarında Hazine garantili kredi alacak. İşte detaylar...

Berat Albayrak: Kalkınma Fonu girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın hizmetine sunuldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bölgesel kalkınma, teknoloji ve inovasyon alanlarına destek vermeyi hedefleyen Kalkınma Fonu'nun girişimcilerin ve yatırımcıların hizmetine sunulduğunu duyurdu.

Zafer Sönmez: Varlık Fonu’nu ailem de anlamadı!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) raporları ilk defa Meclis'e sunuldu. TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez Varlık Fonu'nu ailesi dahil bir çok kişinin henüz anlayamadığını söylerken,  “TVF banka değildir, hazine değildir, merkez bankası değildir, özelleştirme idaresi değildir” dedi.

Gençlik Parkı Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi'ne devredildi!

Tarihi Gençlik Parkı’nın Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi'ne devredildiğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankara’nın kamusal alanlarını, seçimi kaybedeceklerini düşünerek Varlık Fonu’na devrettiklerini düşünüyoruz” dedi.

Bankalarda batık riski Hazine'ye yıkılıyor!

Kredisini ödeyememe ihtimali olan şirketler için Kredi Garanti Fonu (KGF) bankalar için müşteri ayıklama fırsatına dönüştü. Riskli kişilerin, KGF kredisi verdiği, bu yolla batık riskini Hazine'ye yıktığı bildirildi.

Varlık Fonu'na devredilen Hazine arazileri TBMM'de!

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bazı kamu kuruluşlarının ve Hazine arazilerinin Varlık Fonu'na devredilmesi hususunu TBMM gündemine taşıdı..

TMSF'den Hazine’ye 500 milyon lira!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yaptığı açıklamada Hazine'ye 22 Şubat'ta 500 milyon lira karşılığı ödeme yapıldığını açıkladı.

Varlık Fonu'na devredilen şirketlerin büyüklüğü 160 milyar dolara ulaştı!

Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Varlık Fonu'na devredilen şirketlerin aktif büyüklüğünün 160 milyar dolar olduğunu açıkladı. Çelik " Fona devredilen varlıklarımızdan gelecek olan yük yaklaşık 1 milyar lira civarında" dedi.

Manavgat'ta 8 Turizm arazisi Varlık Fonu'na devredildi!

Manavgat ilçesinde yer alan turistik bölgelerdeki 8 turizm arazisi, Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) Hazine’den Varlık Fonu’na devredildi.

Hangi ilde ne kadar gayrimenkul Varlık Fonu'na devredildi?

Daha önce turizm şirketlerine tahsis edilmiş çok sayıda Hazine taşınmazı, tahsisleri kaldırılarak Bakanlar Kurulu kararıyla Varlık Fonu'na devredildi.

Müteahhitler: Hazine garantisi iyi kullanılmalı!

Hazine’nin büyük ölçekli kamu özel ortaklığı modelleriyle inşa edilecek projelere Hazine’nin finansman garantisi vermesi ve olası başarısızlıklar durumunda projeyi maliyetiyle birlikte üstlenmesine yönelik karara ilişkin “olumlu ancak uyarıcı” mesajlar ve

hazine fonu Haberi

hazine fonu

Geçen yıl kurulan Türkiye Varlık Fonu (TVF), ardı ardına bünyesine kattığı Hazine varlıklarıyla uzun süre gündemden düşmedi. Bugüne kadar gelirlerini Hazine’ye aktaran bu varlıkların bundan sonra ne yapacağının bir türlü net olarak ifade edilmemesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.


Hazine’nin para basan bu varlıklarının bir anda “fon” çatısında toplanması endişeleri artıran husus olmuştu.


Ülkemizin geçmişindeki “fon” temalı olumsuz örnekler düşünüldüğünde, TVF de negatif algı olarak bundan nasibini aldı.


Aradan zaman geçti, kritik referandum süreci atlatıldı. Isınma turlarının ardından TVF’nin yönetim takımı ellerindeki varlıkların değerini çıkardı, gerek içerde gerekse yurtdışında birçok kişi ve kurumla teması hızlandırıldı. 70 kişiye yakın bir kadro Akmerkez’in 11. katındaki Borsa İstanbul’a ait ofise yerleşti. Yeni modeller, kurgular masaya yatırıldı. Piyasalarda hangi enstrümanlarla yer alınması gerektiği araştırıldı. Araştırılıyor...


Ama masadaki...