14 / 05 / 2024

Hazine nakit dengesi 2019 eylül

Hazine nakit dengesi 2019 eylül

Hazine, eylül'de 21.65 milyar lira açık verirken faiz dışı denge 10.63 milyar lira olarak kayıtlara geçti. Yılın ilk 9 aylık bölümünde bütçe dengesi açığı 89.75 milyar lira, faiz dışı denge 13.38 milyar lira açık verdi.

İnşaat sektöründe konkordato furyası!

Hem kredi musluklarının kısılması hem de gündemden düşmeyen yüksek faizler şirketleri zora soktu. Nakit dengesi bozulan kuruluşlar konkordato talep ederken, iflasların artmasından da endişe ediliyor.

Hazine eylül ayında 69 milyar 53 milyon lira açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı verilere göre eylül ayındaki nakit gerçekleşmelerine göre 486 milyar liralık gelire karşı 555 milyar liralık da nakit gider gerçekleşti. 29 eylül haftasında döviz rezervlerinde 3,3 milyar dolar azalma oldu.

Küresel piyasalar bu hafta açıklanacak olan kritik verilere kilitlendi!

Avrupa'da gözler Avro Bölgesi büyüme verisinde olacak. ABD'de fabrika siparişleri, içeride ise Pazartesi enflasyon, salı TÜFE bazlı döviz kuru, perşembe hazine nakit dengesi, cuma Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi takip edilecek.

ABD Hazine Bakanı’ndan nakit sorunu uyarısı!

ABD, nakit sorunuyla karşı karşıya kaldı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 1 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda ülkenin nakit sorunu çekebileceğini bildirdi.

Hazineye deprem darbesi! Şubat ayında rekor açık geldi

Kahramanmaraş merkez üssüne sahip yaşanan depremlerden sonra Hazine nakit dengesi, depremin etkili olduğu şubat ayında 171,5 milyar TL'lik rekor ile açık verdi.

Hazine nakit dengesi 21 milyar 650 milyon lira açık verdi!

Hazine, eylül'de 21.65 milyar lira açık verirken faiz dışı denge 10.63 milyar lira olarak kayıtlara geçti. Yılın ilk 9 aylık bölümünde bütçe dengesi açığı 89.75 milyar lira, faiz dışı denge 13.38 milyar lira açık verdi.

Hazine arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere 2b arazisi deniyor. Peki hazine arazisi nedir?

Hazine arazisi hak sahipliği!

Hazine arazisi üzerindeki hak sahibi olan kimselere ne gibi haklar tanınıyor? Hazine arazisinde hak sahibi kimdir? Hazine arazisinde hak sahibi nasıl belirlenir? İşte hazine arazisi hak sahipliği...

Hazine taşınmazlarının tersane, tekne imal ve çekek yeri yatırımlarına tahsisi yönetmeliği tam metni!

Hazine taşınmazlarının tersane tekne imal ve çekek yeri yatırımlarına tahsisine ilişkin yönetmelik 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmeliğin tam metni..

Alaçatı'da Hazine'nin arazileri turizme açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir'in çeşme ilçesi Alaçatı'da "kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi hakkında yönetmelik' çıkardı. Yönetmelikle Çeşme'de Hazine'ye ait en kıymetli yerlerde otel ve günübirlik tesis yapılacak.

Özelleştirme, 4 ilde Hazine arazilerinin yeni imar planlarını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 4 ilde Hazine arazilerinin konut, konut dışı ticaret ve turizm alanı olarak yeni imar planlarını onayladı. Balıkesir'deki Tekel arazisinin tavukçuluk entegre tesisi olmasına dair imar planı önerisi de kabul edildi...

İbrahim Çanakcı: 3'üncü havalimanına Hazine garantisi yok!

Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, İstanbul' a yapılacak olan 3. Havalimanı projesinin, DHMİ KİT statüsünde olduğu için Hazine'nin üçüncü havalimanı projesinde borç üstlenmesinin mümkün olmadığını söyledi...

Ata GYO nakit kar payını 12 Mayıs'ta ödeyecek!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı nakit kar payını 12 Mayıs' ta ödeyecek.

Hazine nakit dengesi 2019 eylül Haberi

Hazine nakit dengesi 2019 eylül

Hazine ve Maliye Bakanlığı, eylül ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini açıkladı. Açıklamaya göre, geçen ay Hazinenin nakit gelirleri 58 milyar 884 milyon lira, nakit giderleri ise 80 milyar 534 milyon lira oldu.

Nakit giderlerin 69 milyar 514 milyon liralık kısmını faiz dışı giderler, 11 milyar 20 milyon liralık kısmını ise faiz ödemeleri oluşturdu.Böylece, söz konusu ayda Hazine nakit dengesi 21 milyar 650 milyon lira açık verdi.

Bu dönemde faiz dışı denge de 10 milyar 630 milyon lira açık verdi. Sputniknews'de yer alan habere göre; geçen ay devirli-garantili borç geri dönüşü 99 milyon lira oldu. TMSF'den aktarımlar ise 6 milyon lira olarak gerçekleşti.

Eylül ayında kur farklarından kaynaklanan azalış 1 milyar 62 milyon lira olarak hesaplandı, kasa/banka net hesabı ise 11 milyar 728 milyon...