09 / 05 / 2024

hazineden tahsis edilen arazi detayları

hazineden tahsis edilen arazi detayları

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Tuzla’da Hazine ’ye ait 57 dönüm arazinin Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı’ na ( TÜRGEV ) tahsis edildiği iddialarına yanıt verdi.

Arda Güler'e tahsis edilen Mercedes İspanyol basınının gündeminde: Kaç para? 

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Milli gururumuz Arda Güler'e tahsis edilen lüks otomobil İspanyol basınında manşetlerde yer aldı. Her adımı olay olan Arda Güler'in otomobili de oldukça konuşuldu. İşte detaylar...

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Konutlarda bir ay ücretsiz doğal gaz kararı yürürlüğe girmesinin ardından, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bedava doğal gaz kararına ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve yurttaşlarımıza iade edilecek" dedi.

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

Adana Ceyhan OSB'de 13 firmaya arsa tahsis edildi!

Adana Ceyhan'daki Organize Sanayi Bölgesi’nde (COSB) yatırım için arsa tahsis edilen firma sayısı 13 oldu. 

Dar gelirli aileler için yapılan sosyal konutlar personele tahsis edildi iddiası!

İBB Teftiş Kurulu’nun mülkiye müfettişleri görevlendirilmeden önce bazı dosyaları tamamlayarak yasal işlem başlattığı fakat İstanbul Valiliği’nden gerekli izinleri alamadığı belirlendi. Bu dosyaların başında Cumhurbaşkanlığı personeline tahsis edilen İBB’nin sosyal konutları bulunuyor.

İBB’nin kurumlara tahsis ettiği gayrimenkuller amaçları dışında mı kullanıldı?

Geçmiş dönemlerde İBB tarafından bazı kurumlara, vakıflara ve derneklere tahsis edilen  gayrimenkullerin amaçları dışında kullanıldığı ortaya çıktı. 

Vakfa tahsis edilen arazide imar krizi!

Kadir Topbaş’ın yönetimindeki vakfa 2016’da eğitim amaçlı tahsis edilen İBB arazisinin iptal edilen imar planlarını yeni İBB yönetimi “hizmet, sağlık, kreş” olarak değiştirdi. AKP-MHP grubu ise “eğitim” şeklinde planladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna rağmen karar değişmedi.

60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

60 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi 3 yıllığına yatırımcıya tahsis edilecek. Tahsis edilen arazi Monako'nun 30 katı büyüklüğünde. 

Eskişehir OSB'de 30 yeni yatırımcı için yer tahsis edildi!

EOSB Başkanı Küpeli, Eskişehir OSB'de bu yıl yer tahsis edilen 30 girişimcinin, yatırımlarının hayata geçirilmesiyle 1500 kişi için istihdam yaratacağını kaydetti.

İzmir'de Bakanlığa tahsis edilen hazine arazileriyle ilgili soru önergesi!

İzmir'de Bakanlığa tahsis edilen hazine arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'de depremzedelere tahsis edilen 130 konutun kurası çekildi!

TOKİ, Denizli Acıpayam'da 20 Mart'ta meydana gelen deprem sonrasında 130 konutu depremzedelere tahsis etmişti. 130 konut için kura çekimi yapıldı...

hazineden tahsis edilen arazi detayları Haberi

hazineden tahsis edilen arazi detayları

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Tuzla’da Hazine’ye ait 57 dönüm arazinin Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) tahsis edildiği iddialarıyla ilgili olarak, “Bilkent Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Maltepe Üniversitesine eğitim amaçlı Hazine taşınmazları verildiği gibi adı geçen Vakfa da eğitim amaçlı irtifak hakkı kurulması için ilk yıl 1 milyon 175 bin TL bedel üzerinden Valiliğe (Defterdarlık) irtifak hakkı talimatı verilmiştir” yanıtını verdi.


CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması üzere TÜRGEV’le ilgili bir önere verdi. Öğüt, “Söz konusu arazi hangi gerekçeyle TÜRGEV Vakfı’na tahsis edilmiştir? Hangi şartlar karşılığında arazi tahsisi gerçekleşmiştir?” diye...