21 / 05 / 2024

Helal otel istanbul

Helal otel istanbul

Türkiye'de kendisini "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimlerle tanıtan 75 tesis hizmet veriyor. Oteller son iki yılda Türkiye'nin diğer bölgelerine de yayıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Türkiye'deki helal otel sayısı artacak!

Helal turizme ilgi giderek artıyor. Türkiye bu kapsamda helal şehir otellerinin yapımına da hız verdi. Turizm Bakanlığı da sektörün büyümesi için harekete geçerek ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. 

Mar Yapı ve Wanda Grup'tan Wanda Vista İstanbul Otel projesi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında Mar Yapı ile Çin'in gayrimenkul devi Wanda Grup'un işbirliğinden bahsetti. 2 firma tarafından Güneşli'ye Wanda Vista İstanbul Otel geliyor.

İstanbul'a 1.3 milyar dolarlık yeni otel geliyor!

TÜROB aşırı otel arzına dikkat çektiği araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 186 bin yatak kapasitesi bulunan ve inşaat maliyeti 4.5 milyar dolar olan İstanbul otellerine, turizmdeki sıkıntılara rağmen olağanüstü bir hızla yenileri ekleniyor

Macro'nun İstanbul dışında da otel projeleri var!

Scooter ayakkabılarının sahibi Macro, Mahmutbey'de 5 yıldızlı otel yaptı. 35 milyon dolarlık yatırım yapılan otel, 30 ülkede veren Choice Hotels International'ın markası Clarion'un adıyla açıldı.

Tayland'ın ilk helal oteli El Meroz açıldı!

Bir yılda yaklaşık 30 milyon yabancı turist ağırlayan Tayland'da, ilk helal otel açıldı. Dört yıldızlı olan otelde oda fiyatları 116 dolardan başlayıp 1445 dolara kadar çıkabiliyor.

Nikki Beach Worldwide'dan İzmir ve İstanbul'da otel!

Nikki Beach Worldwide, İstanbul’da Nikki Beach City konseptini hayata geçirmeyi planlıyor. İstanbul’un ardından İzmir ve Çeşme’de de beach ve otel projeleri grubun yatırım planları arasında bulunuyor.

Taşyapı'dan İstanbul'a 3 otel yatırımı!

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Türkiye'ye yabancıların gelmeye devam edeceğinden hiç kuşkum yok. O yüzden turizm yatırımlarımız da sürüyor. İstanbul'da 3 otel yatırımız var." dedi.

İstanbul Boğazı'na yeni otel geliyor!

Otel Yatırım Danışmanı Ferit Volkan, yabancı bir yatırımcı için İstanbul Boğazı'nın Avrupa Yakası'nda, yalı tarzında, 150 oda kapasitelik bir yatırıma uygun olabilecek bir mekan bakıyor.

İstanbul otel yatırımlarında ilk sırada!

Bu yılın ilk 5 aylık döneminde ise ülke genelinde toplamda 31 ayrı şehirde 86 yeni otel projesi teşvik belgesi aldı. Toplamda 1 milyar 388 milyon lira harcanarak tamamlanacak yatırımlar sonrasında sektörde 4 bin 326 yeni ek istihdam sağlanacak.

Ethica Sağlık Grubu'ndan İstanbul'a otel!

Ethica Sağlık Grubu, yatırım atağına kalktı. İstanbul'da butik otel açacak olan Ethica'nın ikinci projesi ise Bodrum MİLA'S Daphne Peninsula olacak.

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi, Hüsnü Akhan Yönetim Kurulu Başkanlığı ve C.Kıng Man Kwok Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 45 bin 900 milyon TL sermaye 10 Şubat'ta ile Beyoğlu'nda kuruldu.

Conrad Otel İstanbul'un renovasyonu tamamlandı!

Conrad Otel İstanbul kuruluşundan 23 yıl sonra yenilendi.Aksoy İnşaat ve Ticaret tarafından üstlenilen renovasyon projesinde, önceden 620 olan oda sayısı yenileme sonrası süit oda sayısı artırılmak suretiyle 552 oldu.

Helal otel istanbul Haberi

Helal otel istanbul

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, otellerin bölgelere göre dağılımında Yalova ve Alanya dokuzar tesisle ilk sırada yer alıyor.


-Her bölgede var


Daha önce belli bölgelerle sınırlı olan tesisler talebe orantılı olarak son iki yılda Türkiye'nin diğer bölgelerine de yayıldı.


Öncelikle Antalya, Alanya, Aydın ve Çeşme civarında açılan tesisler artık İstanbul'un yanı sıra Balıkesir, Yalova, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'de de hizmet veriyor.


"Helal turizm sertifikasına" da sahip tesislerin müşterilerinin büyük bir kısmını da yerli turistler oluşturuyor. Verilere göre, son dönemde Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinin yanı sıra Arap ülkelerinden de bu otellere gelen müşteriler oluyor.


-Konaklama ücreti diğer otellerden yüksek


İslami normlara uygun otellerde kadın ve erkeklere özel ayrı yüzme havuzları ve plajlar, sağlık merkezleri ve spa hizmetleri sunuluyor.


Tüm...