02 / 08 / 2024

Her binaya internet zorunluluğu

Her binaya internet zorunluluğu

Türkiye 2018'e kadar internet bağlantısında bir devir açacak. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, bina içi internet altyapısı kurulumunun zorunlu hale getirilmesine yönelik çalışmalar y

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Depreme dayanıklı binalar ve yönetmeliğe uygun olmayan binaların görselleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Her katta balkonları büyüyen binaya yorum yağdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

Her gün 252 bin yeni internet sitesi açılıyor!

Dünya çapında 1 milyardan fazla internet sitesinin kullanımda olduğu sanal alemde, günde 252 bin, her saniye 3 yeni internet sitesi hizmete giriyor. Dünya nüfusunun yüzde 64,9'u (5,18 milyar) internet kullanırken yüzde 59,9'u da (4,8 milyar) sosyal medya kullanıyor.

Her konuda rakiplerinden bir adım önde olan Skoda Karoq’a tamı tamına 145 bin TL zam geldi!

Tasarımı, teknolojisi ve performansıyla her zaman otomobil alacak kişilerin ilk tercihleri arasında yer alan Skoda Karoq’a tam 145 bin TL zam geldiği öğrenil. Skoda, Karoq’un yeni fiyat listesini resmi internet sitesinden yayımladı.

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi? Kaş yaparken göz çıkarmayın!

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi sorusunun yanıtı pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor.  Doç. Dr. Barış Erdil Sismik izolatör ile ilgili merak edilenleri tek tek açıkladı...

Türkiye’deki internet hızının dünya gerisinde kaldığı belgelendi!

Türkiye’de hemen her mobil cihaz kullanıcısının şikayet ettiği internet hızının dünyanın gerisinde kaldığı, uluslararası bir otorite tarafından da belgelendi.

Fiber internet fiyatları belirlendi? 22 Ocak 2023 internet fiyatları listesi

İnternet kullanıcılarının her zaman hız ile ilgili sorunları vardır. Teknoloji ileri seviyelere geldi ve Fiber internet bu soruna çare oldu. Her firma fiber hızı farklı ücretlerle satıyor. Peki 2023 Fiber internet fiyatları nedir?

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

İzmir'de her binaya karne geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kısa süre önce meydana gelen deprem felaketi sonrasında sürdürdükleri çalışmalardan ve yeni projelerinden bahsetti. 

Ev alacaklar ve kiralayacaklar dikkat!

Her binaya kimlik kartı geliyor. Ev alacak ya da kiralayacak olan vatandaşlar binada kolon kesme, kaçak kat var mı gibi soruların cevaplarına bu kimlik aracılığıyla erişebilecek...

İzmir'de her binaya deprem karnesi geliyor!

İzmir'i dirençli bir kente dönüştürmek için çalışmalarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer her binanın deprem karnesi olacağını dile getirdi.

Binalara dijital kimlik geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği’yle birlikte her binaya barkod kod verecek. 

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.

Her binaya internet zorunluluğu Haberi

Her binaya internet zorunluluğu

Türkiye 2018'e kadar internet bağlantısında bir devir açacak. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, bina içi internet altyapısı kurulumunun zorunlu hale getirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda, fiber erişim altyapısı maliyetlerinin düşmesine katkı sağlamak üzere bina içi iletişim altyapısına ait standartlar belirlenecek. Yeni yapılan tüm binalarda internet kullanımı kolaylaşacak ve hizmet hazır olarak vatandaşlara sunulacak. 


PLAN DEVREYE GİRDİ 


Yeni inşa edilen binalarda sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Bina içi internet altyapısı (fiber, ethernet, kablo TV vb.) binanın yapım aşamasında önceden belirlenecek standartlara göre gerçekleştirilecek. Bu plan kapsamında internetsiz okul, hastane ve ev...