05 / 05 / 2024

Hesapkurdu Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan

Hesapkurdu Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan

2015 yılının Ocak ayında alacağı konut için 10 yıl vadeli 100 bin lira tutarında kredi çeken bir tüketici toplamda 159 bin lira öderken, 2016 Ocak'ta bu rakam 181 bin liraya yükseldi.

Google'ın kurucu ortağı Larry Page, 32 milyon dolara ada aldı!

Google'ın kurucu ortağı Larry Page Porto Riko'daki bir ada olan Cayo Norte'yi satın aldı. Söz konusu adayı sessiz sedasız satın alan Page’in ada için 32 milyon dolar ödediği belirtildi.

Kadınlar en çok Balıkesir'de ev alıyor!

Türkiye'de her 10 konuttan yaklaşık 3'ünün kadınlara satıldığını belirten Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık'ın Kurucu Ortağı Emir Sezgin, kadınların en çok Balıkesir'den ev aldığını vurguladı.

Koordinat Çayyolu'da bankasız kampanya fırsatı!

Konut üreticileri alıcılara en uygun koşulları sunmak için yarışa başladı. Ankara’da “devlet güvencesiyle vadeli ödeme” fırsatı başlatıldı. CEF Danışmanlık’ın Kurucu Ortağı Evren Acar, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Kentsel dönüşüm boya üretimini artırdı!

Aydın İnşaat ve Gemsa Boya Kurucu Ortağı Nihat Dizman, inşaat sektöründeki gelişmelerin boya üretim değerlerini artırdığını belirtti. Dizman, ''Kentsel Dönüşüm projelerinin bizim sektörümüze pozitif etkisi oldukça büyük'' diye konuştu.

2. el konut piyasası sezonu başladı!

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Sezginsoy, ilk el satışlarda sezon sona ererken, 2. el konut piyasası sezonunun başladığını söyledi. Sezginsoy, Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında 2. el satışların hızlanmasını beklediklerini kaydetti.

İşte Bill Gates'in 123 milyon dolarlık evi!

Microsoft'un kurucu ortağı ve yaşayan en zengin kişi olan Bill Gates'in nasıl bir evde yaşadığını hiç merak ettiniz mi? 78.9 milyar dolarlık servete sahip olan Bill Gates işte böyle bir evde yaşıyor..

Kiralık konutta fiyat düştü!

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, İstanbul’da konut kiralarında görülen düşüşün birçok nedeni olduğunu söyledi. Sezginsoy, Temmuz ayı ile birlikte sezonsal olarak tipik yükselişin görülmesini beklediklerini kaydetti.

Satılmayacak gayrimenkul yok, yanlış fiyatlama var!

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, gayrimenkul sektöründe kilit noktanın fiyat politikası olduğu söylüyor. Sezginsoy, satılmayacak gayrimenkul olmadığını, ancak sektörde yanlış fiyatlamanın olduğunu belirtti.

Murat Kader: Bu topraklardan geleceğin star mimarları çıkacak!

İki Design Group kurucu ortağı yüksek mimar Murat Kader “En önemli hedefimiz, maddi boyutların büyüklüğü değil, tasarımın ve doğru gayrimenkulün halkın tümüne ulaşması için çalışmaktır” dedi.

ADİVA Yapı güvenilir yaşam alanları inşa etmeyi hedefliyor!

ADİVA Yapı ve Gayrimenkul Kurucu Ortağı Gani Girici kentsel dönüşüm kapsamında yeni yaşam alanları inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Decovita Seramik dev yatırımla üretici oldu!

Decovita Seramik, son teknolojiyle kurulan fabrikasıyla birlikte ithalat yapan firmadan üreten bir firma konumuna geçti. Decovita Seramik Kurucu Ortağı Ercan Uyan, “İki yıl içinde 10 milyon metrekare üretim yapmayı planlıyoruz." dedi.

Gayrimenkul satışlarını artırmak için farklı kampanyalara ihtiyaç var!

Gayrimenkul piyasasında en çok C segmenti konuta ihtiyaç olduğunu kaydeden Prime Property Gayrimenkul Danışmanlık kurucu ortağı Fırat Sezginsoy, ancak yükselen maliyet ve piyasa koşulları nedeniyle yeni projelerin C segmentine hitap etmediğini belirtti.

Yatırımcılar projelere cesurca devam ediyor!

Pek çok büyük ölçekli ve karma projeye imza atan İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, yeni yılda da yatırımcıların projelere ‘cesurca’ devam ettiğini, hız kesmediklerini söyledi.

Hesapkurdu Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan Haberi

Hesapkurdu Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan

Konut kredisi faiz oranlarının son 1 yılda yüzde 0,85'lerden yüzde 1,10 bandına yükselmesi, ev almak isteyen tüketicilere ek yüzde 13 maliyet olarak yansıdı. Bu dönemde faiz oranlarındaki artış nedeniyle 100 bin lira kredi çeken bir vatandaş, 1 yıl önceye kıyasla 22 bin lira daha fazla ödemek zorunda kalıyor. 


Geçen yıla yüzde 0,85 aylık faiz oranıyla başlayan konut kredileri, yıl içerisinde yurt içinde ve yurt dışındaki belirsizlikler ile olumsuz gelişmeler yüzünden son bir yılda yüzde 1,10 bandına yükseldi. 


Konut kredisinde gerçekleşen aylık faiz oranı artışı, ortalama 25 baz puanı buldu. 


Faiz artışı en çok orta ve alt gelir grubundaki tüketiciyi vurdu. Yapılan araştırmalarda elde edilen verilere göre, Türkiye genelinde tüketiciler konut alımında ortalama 100 bin lira kredi kullanıyor.


Aylık taksit 1.333 liradan 1.505 liraya...