30 / 06 / 2024

heybeliada rum yetimhanesi

heybeliada rum yetimhanesi

İade edilen vakıf malları arasında Heybeliada'daki Rum yetimhaneside bulunuyor

1933 yılında Heybeliada'da İsmet Paşa yolu 21 bin liraya yapılmış!

1933 yılında İstanbul'da bazı yollar yapılmış. Bunlardan biri de Heybeliada İsmet Paşa yolu. Söz konusu yol 21 bin liraya mal olmuş.

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

Geçtiğimiz hafta Heybeliada ve Burgazada'da bu rant çabalarından sonra sıra Burgaz’daki Martha Koyu ve koyun sırtında yer alan sebze bahçesi ihaleye çıkarılıyor iddiası gündeme geldi. 

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Heybeliada Sanatoryumu davasında ara karar: Arazinin imar planları istendi!

Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi olarak 1924'te Atatürk'ün isteğiyle kurulan Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesi ile ilgili işlemin iptali için açılan davada ara karar verildi...

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Doğrum Elektronik Reklam Ajansı İnşaat Metal Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğrum Elektronik Reklam Ajansı İnşaat Metal Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay Mermer tarafından kuruldu.

Kıbrıs Rum kesiminde tartışmalı yatırım karşılığı vatandaşlık programı iptal edildi!

Güney Kıbrıs Rum yönetiminde "yatırım karşılığı vatandaşlık" programı sonlandırıldı.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için ilk adım atıldı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllar boyunca yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı.

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisi yargıya taşınıyor!

Sağlık Bakanlığı’nın 2005’te kapattığı Heybeliada Sanatoryumu’nun açılması için mücadele devam ediyor. CHP’li Umut Oran “Salgında hastanenin hizmete girmesi gerekiyor. Mahkemeye başvuracağız” diye konuştu.

Heybeliada sakinleri hastanelerini geri istiyor!

Heybeliada sakinleri, Heybeliada Sanatoryumu ile olarak ne düşünüyor? İşte merak edilen o yanıtlar...

Ekrem İmamoğlu'ndan Heybeliada Sanatoryumu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Heybeliada Sanatoryumu tartışmalarına ilişkin, "Şimdi metruk durumda kullanılmıyor. Biz talep ediyoruz. Sağlık adına oraya yatırım yapmaya hazırız" dedi.

heybeliada rum yetimhanesi Haberi

heybeliada rum yetimhanesi


Cemaat vakıflarının mallarının iadesini için son başvurular, 27 Ağustos Pazartesi günü sona erecek. Cemaat vakıfların mallarının iadesini öngören 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’nun geçici 11. maddesinde yapılan düzenleme kapsamında bugüne kadar 165 cemaat vakfından 56’sı 430 taşınmaz için tescil talebinde bulundu.  Vakıf mallarıyla ilgili  başvurular başvurular İstanbul, Diyarbakır, Bursa, Hatay ve Balıkesir’den yapıldı. Cemaat vakıflarını değerlendiren Vakıflar Meclisi, şu ana kadar 51 taşınmazın tesciline ve  1 taşınmazın bedelinin ödenmesine ve 32 taşınmaz başvurusunun reddine karar verdi. 

Vakıflar Cenel Müdürlüğü diğer başvurulan, iki haftada bir olağan gerçekleştirilen toplantılarda değerlendirecek. Bu arada cemaat vakıflarına mallarının iadesi için bir yıl başvuru süresi imkanı tanıyan düzenleme, 27 Ağustos Pazartesi günü sona...